Skip to main content

Privedene osobe navodno bliske kavčanima

Velika akcija policije: Više uhapšenih zbog planiranja ubistva Jovana Jovanovića

Velika akcija policije: Više uhapšenih zbog planiranja ubistva Jovana Jovanovića


Više osoba je uhapšeno u Kotoru zbog planiranja ubistva Jovana Jovanovića.
Više osoba je uhapšeno u Kotoru zbog planiranja ubistva Jovana Jovanovića.


Velika akcija policije: Više uhapšenih zbog planiranja ubistva Jovana Jovanovića
Policija ilustracija – Foto: Filip Filipović/ADRIA

Policija je pretresla više stanova i kuća na primorju, nezvanično je potvrđeno portalu Adria.

Prema našim informacijama, privedene su osobe bliske kriminalnim grupama. Navodno su bliske „kavačkom“ klanu.

Akcija se sprovodi u cilju borbe protiv organizovanog kriminala.

Iz Uprave policije su se kratko oglasili na Tviteru.

„U toku zajednička akcija SBPK i Specijalnog državnog tužilaštva! Na području Kotora se sprovode aktivnosti usmjerene prema organizovanim kriminalnim grupama. U toku su pretresi na više lokacija, a više osoba je lišeno slobode“, ističu u Upravi policije.

 

Iz Specijalnog državnog tužilaštva su saopšteno da je, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) uhapsilo M.K, M.Č, D.R. i M.J, i protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V, koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z, M.V. i S.J, koji su u bjekstvu, podnijeće izvještaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K, M.Č, D.R, M.J, I.B, V.V. i S.J. učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja.

„Iz dokaza i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020. godine, od strane R.Z. i M.V, protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnijela krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J“, navode u SDT.

Dodaju da će uhapšene osobe biti sprovedene specijalnom tužiocu radi saslušanja, u zakonskom roku.

„Prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim djelima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne djelatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage“, naveli su iz SDT.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci