Skip to main content

TURSKI MEDIJI

Ubijeni saradnici organizatora Vukotićevog ubistva

Ubijeni saradnici organizatora Vukotićevog ubistva


U grčkom naselju Artemida u Atini 11. septembra došlo je do pucnjave tokom koje je ubijeno šest turskih državljanina. Prema nezvaničnim informacijama, oni su bili bliski saradnici Bariša Bojuna koji je bio umiješan u niz oružanih napada, među kojima je i ubistvo vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića.
U grčkom naselju Artemida u Atini 11. septembra došlo je do pucnjave tokom koje je ubijeno šest turskih državljanina. Prema nezvaničnim informacijama, oni su bili bliski saradnici Bariša Bojuna koji je bio umiješan u niz oružanih napada, među kojima je i ubistvo vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića.


Ubijeni saradnici organizatora Vukotićevog ubistva
Foto: Facebook

Na početku, sumnjalo se da su likvidirani državljani Albanije, ali kasnije se ispostavilo da su ubijeni državljani Turske koji su imali francuska dokumenta. U grčkoj policiji podignuta je uzbuna u ponedeljak uveče kada je stigla dojava da je došlo do pucnjave u elitnom naselju Artemida u Atini.

Prema informacijama koje posjeduju grčki organi reda, a prenose mediji, u pitanju je mafijaški obračun. Petoro ljudi se nalazilo u automobilu kada je došlo do pucnjave dok je vozač bio ispred vozila. Auto je imao njemačke registarske tablice. Grčka policija je nakon uviđaja utvrdila je 25 metaka ispaljeno na šest osoba, a tamošnji mediji objavili su i fotografije i snimke vozila u kom je pet tijela nađeno, prenosi Blic.

Pored crnog automobila, policija traga i za jednim motociklom, jer se sumnja da su ga napadači iskoristili za bijeg. U pucnjavi je korišćen pištolj kalibra devet milimetara. Imajući u vidu da su napadači ispalili 25 metaka, čitavo naselje Artemida čulo je pucnjavu koja je rezultirala masakrom.

Počinili ubistvo i u Francuskoj

Lokalni grčki mediji objavili su da su likvidirani muškarci nedavno počinili ubistvo u Francuskoj, a da su nakon toga pobjegli u Grčku gdje su ubijeni od strane rivalske turske bande.

Policija posebno razmatra mogućnost da je muškarac koji je ubijen u Francuskoj navodno bio član jedne od dvije grupe. Nakon ubistva, prema nezvaničnim saznanjima, oni su napustili Francusku i došli u Grčku kako bi našli utočište. Takođe, policija smatra da su ih potom iz osvete ubili pripadnici rivalske kriminalne grupe.

Između ostalog, provjerava se i da li je Turčin koji je u ponedjeljak uhapšen na aerodromu povezan sa ovim ubistvom i to zato što je navodno rezervisao kartu sat vremena nakon višestrukog ubistva. S druge strane, jer su u njegovom prtljažniku nađene čaure koje su nađene i na mjestu zločina.Turski mediji navode da su ubijeni muškarci bili saradnici Bariša Bojuna.

Ko je vođa klana?

Prema izvorima iz Turske, Bariš Bojun je u tridesetim godinama, rođen je u Turskoj, u Istanbulu i živi luksuznim životom od prihoda od kriminalnih aktivnosti, kao što su trgovina drogom, krijumčarenje oružja i pranje novca.

Ime Bariša Bojuna došlo je do izražaja jer je on navodno organizovao likvidaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, koji je poginuo u oružanom napadu u Šišliju u Istanbulu.

Osim toga, Bojun se tereti za ubistvo Kubilaja Berka Kučukaslana i Savaša Šenturka u Istanbulu 22. oktobra 2021. godine. Utvrđeno je da je on podstrekač incidenta u kojem su povrijeđene četiri osobe. U optužnici pripremljenoj za dvostruko ubistvo otkriveno je da je Bojun bio vođa organizacije osnovane za izvršenje zločina i da su članovi organizacije bili povezani s njim.

Bojun je poznat i po tome što je osnovao svojevrsne “kurire smrti”, bandu ubica na motociklima koja je djelovala širom Evrope. Za Bojuna se vjeruje da je povezan sa političkim krugovima u Turskoj, a sada živi u Italiji kao bjegunac.

Ubistvo Vukotića

Jovica Vukotić (42), muškarac za kog su operativni podaci pokazivali da je šef škaljarskog klana koji je u sukobu sa kavčanima, ubijen je u Istanbulu, u Turskoj, 8. septembra 2022. godine. Njegovom automobilu, u kojem je bio sa porodicom, na motoru su prišla dvojica atentatora i ispalila u njega pet metaka, od kojih su ga četiri pogodila. Od zadobijenih povreda Vukotić je preminuo na licu mjesta.

Iako se od starta vjerovalo da iza ovog zločina stoji kavački klan, zvanična potvrda stigla je tek 12 dana kasnije, odnosno 21. septembra, kada su u Turskoj uhapšeni najbliži saradnici Radoja Zvicera, na čelu sa Radojem Živkovićem Žutim (36), njegovim rođakom. Osim Živkovića uhapšen je i njegov saradnik Zdravko Perunović (46).

Bariši Bojunu dali 1.5 miliona eura

Istražitelji su otkrili da je Vukotić bio praćen četiri mjeseca i da 8. septembra, kada je likvidiran, nije bio prvi pokušaj napada na njega. U zločinu je, kako je objavljeno, učestvovala Elanur T, dok je direktni izvršilac bio Turčin Emirkan S.

Živković i Perunović su, kako se osnovano sumnja, dali milion i po eura kriminalnoj grupi Binala Dž. koji je u pritvoru u Crnoj Gori. Posle dogovora koji je turski bos sklopio sa “kavčanima”, Furkan I. je sa svojom djevojkom i još jednim uhapšenim doputovao u Istanbul.

Oni su angažovali kriminalnu grupu šefa turskog podzemlja Bariše Bojuna koja je potom ubila Vukotića u Istanbulu.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci