Skip to main content

Vrh MUP-a radio za Šarića: Šokantno otkriće u telefonu uhapšenog crnogorskog policajca

Vrh MUP-a radio za Šarića: Šokantno otkriće u telefonu uhapšenog crnogorskog policajca




Ovaj službenik crnogorske policije je jedan od aktera skaj afere, koju je objelodanio portal Libertas. 

Tada je objavljen dokument Evropola u kome stoji da su Lazović i njegov kolega Ljubo Milović (39), koji je zasad izbjegao hapšenje, bili direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju.

Takođe, oni se sumnjiče i da su švercovali oružje za “kavčane”, a da Milović na nepoznatom računu ima čak 48 miliona eura zarađenih švercom droge.

ULOGA MILENKOVIĆA

“Tim Specijalnog državnog tužilaštva je analizirao više stotina hiljada tekstualnih, video i slikovnih poruka koje su Lazović i Milović razmenjivali sa svojim šefovima, uključujući i Šarića. U tim porukama, koje su razbili Euopol i Eurodžast, pominju se ljudi iz samog vrha srpske policije, a neki od njih su već pominjani u medijima kao pokrovitelji “kavačkog klana”. I oni će, u saradnji s kolegama iz Srbije, biti predmet istrage da bi se precizno utvrdilo kakvu su ulogu imali u prljavim poslovima i koga su sve štitili dok su bili na visokim funkcijama”, kaže izvor Republike.

Podsjetimo, prema saznanjima Republike, načelnik beogradskog odjeljenja za suzbijanje narkotika Slobodan Milenković zvani Mali Senta sumnjiči se da je imao dva specijalna telefona sa Skaj aplikacijama.

Jedan mu je, kako se pretpostavlja, služio isključivo za komunikaciju s Darkom Šarićem.

“Oni su razmenjivali poruke maltene danonoćno, komunikacija je, kako se vidi iz presretnutih poruka, bila intenzivna. Senta je narko-bosa obavještavao o akcijama policije, najavama hapšenja i operativnim saznanjima. Sve razotkrivene komunikacije su predmet ispitivanja Tužilaštva za organizovani kriminal, koje tesno sarađuje i s kolegama iz Crne Gore”, otkriva dobro obaviješten izvor blizak istrazi.

OČEKUJE SE BOMBA

Isti sagovornik Republike kaže da je nesumnjivo da je narko-bos iz Pljevalja i iza rešetaka rukovodio švercom kokaina zahvaljujući zaštitnicima na rukovodećim pozicijama u MUP.

“Senta je sa Šarićem komunicirao pod kodnim, odnosno šifrovanim imenom Bokan. Zanimljivo je da je preko jednog telefona komunicirao isključivo sa Šarićem, bukvalno nijedne druge poruke ili razgovora nema na tom aparatu. Šarić je posle razgovora s Milenkovićem preduzimao korake i dalje preko svojih telefona, a pretpostavka je da je imao ne manje od pet telefona, upravljao kriminalnim klanom. Te poruke se posebno analiziraju”, prepričava izvor.

Međutim, prema saznanjima Srpskog telegrafa, Senta nije jedini pod lupom istražitelja. U tajnoj komunikaciji se pominju i imena drugih visokih funkcionera MUP koja se dosad nisu pojavljivala u javnosti.

“Kada dođe vrijeme da se to objelodani, biće to bomba neviđenih razmjera”, zaključuje sagovornik Republike.

MINIRAO AKCIJU BIA

Kako se sumnja, Milenković je Šarića više puta spasao od hapšenja pošto je krajem 2021. pušten iz pritvora.

Navodno, on je jednom izveo akciju kojom je presjekao kolonu vozila kojima je BIA pratila Šarića, pa je narko-bos pobjegao i izbjegao privođenje.

MILO PUŠTA NIZ VODU DA SPASE SEBE

Sumnja se da su srpski policijski funkcioneri bili u tijesnoj vezi i s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem, koji je takođe u problemu posle hapšenja Petra Lazovića.

Prema riječima jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, hapšenje službenika crnogorske tajne službe je posljedica direktnog pritiska zapadnih službi.

“Lazoviću bi trebalo ponuditi status zaštićenog svjedoka da bi otkrio ulogu Đukanovića u narko-kartelu. Petar Lazović i njegov otac Zoran imaju dosta dokaza da su donovi narko-kartela braća Đukanović. Pod pritiskom stranih službi Milo je prodao i Lazoviće, koji su vodili narko-kartel po njegovim instrukcijama”, objavio je Medojević.

On dodaje da Đukanović grozničavo pregovara sa Zapadom da bi sebi obezbijedio imunitet od krivičnog gonjenja i mirno napustio vlast:

“Brak države i mafije počinje žurkama, pjevanjem, kokainom, a završava se pucanjem i likvidacijama”.

MALI SENTA SAD GLUMI ŽRTVU

Slobodan Milenković je i juče odbio da odgovara na pitanja o svojim vezama s mafijom, mada je oslobođen čuvanja službene tajne. Umjesto toga, preko svog advokata Zdenka Tomanovića je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu i najavio žalbu Ustavnom sudu zbog navodne ugroženosti.

Podsjetimo, on je trebalo da odgovori da li je na telefonu sa Skaj aplikacijom imao kodno ime Bokan i da li je radio s drogom, kako tvrdi Dijana Hrkalović.

On je pred Palatu pravde došao u stilu junaka iz “Južnog vetra”: za razliku od prošlog puta kada je glumio Legiju u pratnji čak petorice inspektora, ovog puta ga je pratio samo jedan, dok su ga ostali čekali u blindiranim kolima s rotacijom.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci