Skip to main content

Administrativni odbor sjutra o izboru člana Savjeta RTCG

Administrativni odbor sjutra o izboru člana Savjeta RTCGAdministrativni odbor sjutra o izboru člana Savjeta RTCG
Foto: Skupstina.me

Na prethodnoj sjednici Odbora, u novembru, konstatovano je da nijedan od kandidata ne ispunjava zakonske uslove za to mjesto, zbog, kako je obrazloženo, pravnih nedostataka.

Za to mjesto bili su predloženi Predrag Miranović (CANU) i Igor Jovović (Matica crnogorska).

Tada je odlučeno da se raspiše novi javni poziv za izbor člana Savjeta RTCG, a rok za podnošenja prijava bio je 40 dana.

U Savjetu RTCG je upražnjeno mjesto nakon što je Žarko Mirković podnio ostavku u avgustu prošle godine zbog ličnih razloga.

Članovi Savjeta RTCG ne mogu biti poslanici i odbornici za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od njenog prestanka.

Za člana Savjeta, kako se navodi u javnom pozivu, ne mogu konkurisati lica koje bira imenuje ili postavlja predsjednik Crne Gore, Skupština i Vlada.

Članovi Savjeta ne mogu biti funkcioneri političkih stranaka (predsjednici, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi glavnih i izvršnih odbora) za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od njenog prestanka.

Administrativni odbor će na sjednici u petak početi i postupak za izbor predsjednika i člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Skupština je krajem prošle godine sa tih funkcija razriješila Sretena Radonjića i Bojana Obrenovića zbog toga što je Savjet, kako je obrazloženo, u martu 2020. donio mišljenje da se objave imena i adrese boravka osoba koje su bile u samoizolaciji zbog koronavirusa.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci