Skip to main content

DONACIJA VIŠE OD 100.000 EURA

Ambasada Japana donirala novac vrtiću u Mojkovcu i Opštoj bolnici Bar

Ambasada Japana donirala novac vrtiću u Mojkovcu i Opštoj bolnici Bar


U Vili Gorica danas je potpisan donatorski ugovor između Ambasade Japana, vrtića „Jevrosima Jevra Rabrenović“ iz Mojkovca i opšte bolnice „Blažo Orlandić“ iz Bara, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.
U Vili Gorica danas je potpisan donatorski ugovor između Ambasade Japana, vrtića „Jevrosima Jevra Rabrenović“ iz Mojkovca i opšte bolnice „Blažo Orlandić“ iz Bara, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.Vlada Japana obezbjedila je 51.431 eura predškolskoj ustanovi „Jevrosima Jevra Rabrenović“ u Mojkovcu za renoviranje krova zgrade te ustanove, kao i 62.500 eura Opštoj bolnici u Baru za nabavku bipolarnog resektskopa za poboljšanje uroloških usluga.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović izrazila je veliku zahvalnost ambasadi Japana na ovoj značajnoj donaciji koja daje snažan impuls unaprjeđenju uslova boravka naših mališana na sjeveru, kao i kreiranju povoljnijeg ambijenta za zaposlene.

„Sa pozicije ministarke u Vladi Crne Gore, koja je na čelu resora koji je stub svakog društva, zahvaljujem se na ovoj donaciji i izražavam veliko zadovoljstvo i duboku zahvalnost zbog činjenice da nas je Vlada Japana prepoznala kao pouzdanog partnera i prijatelja“, istakla je Jakšić Stojanović.

Dodala je da vjeruje da će ne samo ovom, već i svim budućim donacijama značajno unaprijediti kvalitet vaspitno obrazovnog procesa u Crnoj Gori.

Ministar zdravlja Vojislav Šimun zahvalio je japanskom ambasadoru na vrijednoj donaciji ističući kako je i ovaj gest “još jedna potvrda prijateljskih odnosa dvije zemlje, koje u kontinuitetu prati konstruktivan dijalog na visokom nivou“.

Pored donacije za Opštu bolnicu Bar, vrijedne 62.500 eura, namijenjene za nabavku laparaskopskog stuba i bipolarnog resektoskopa za oblast urologije, Šimun je podsjetio na dosadašnja ulaganja u zdravstveni sistem kroz POPOS projekat.

Ambasador Japana u Crnoj Gori Imamura Akira kazao je da je od 1998. godine Ambasada Japana podržala brojne projekte u Crnoj Gori putem programa POPOS.

Kako je rekao, sa dosadašnja 53 uspješno sprovedena projekta u ključnim sektorima poput obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine i socijalne zaštite, ostaju predani podršci i razvoju u Croj Gori.

“Posebno smo zadovoljni konstantnim brojem crnogorskih kandidata koji apliciraju za stipendije Vlade Japana. Novi premijer Crne Gore, gospodin Spajić, bio je dobitnik ove stipendije tokom studija u Japanu u periodu od 2007. do 2012. godine“, kazao je ambasador.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci