Skip to main content

CEDIS neće uklanjati mural posvećen Amfilohiju

CEDIS neće uklanjati mural posvećen AmfilohijuCEDIS neće uklanjati mural posvećen Amfilohiju
Foto: Tviter

“Uvijek smo se zalagali za multietnički Tivat, građansku i sekularnu državu u kojem ničija prava i osjećaji neće biti ugroženi. Pokazali smo to i poslije 30. avgusta i lokalnih izbora, kada smo se vodili isključivo interesima svih građana Tivta i pružili ruku saradnje”, kazali su iz Bokeškog Foruma.

Uz dužno poštovanje prema svima, kako su istakli, smatraju da je duhovnicima mjesto u vjerskim objektima.

Oni su naveli da takvi slučajevi dovode do još većih podjela među ljudima, a da nikakve podjele im nisu potrebne.

“Bokeški Forum, kao još uvijek dio lokalne vlasti u Tivtu uradiće sve da se sporni mural ukloni u skladu sa zakonom. O svim daljim koracima javnost ćemo blagovremeno upoznati, vodeći se isključivo principima građanske tolerancije za koju smo se oduvijek zalagali”, navodi se u saopštenju.

Mural je oslikan na zgradi CEDIS-a.

Izvršni direktor CEDIS Vladimir Čađenović kazao je da, što se njega tiče, na muralu nema ništa sporno.

“Nije uvredljivog sadržaja,već je oslikan jedan od najvećih duhovnika 20. i početkom 21. vijeka, poštovanog u cijeloj pravoslavnoj vaseljeni. Vidi se da je to rad nekog umjetnika, vjerovatno iz Tivta”, kazao je Čađenović za Radio Crne Gore.

Rekao je da neće dati nalog da se ukloni mural.

“Što se tiče ovog izvršnog direktora, on nikada neće dati nalog da se sa objekta CEDIS-a ukloni lik čovjeka koji je zadužio, ne samo Crnu Goru, i po kome se Crna Gora prepoznavala i prepoznavaće se dugo vremena”, poručio je Čađenović.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci