• Vijesti
  • Društvo
  • CGO: Ispitati diskrecionu pomoć medijima u vrijeme Krivokapićeve Vlade

CGO: Ispitati diskrecionu pomoć medijima u vrijeme Krivokapićeve Vlade

CGO: Ispitati diskrecionu pomoć medijima u vrijeme Krivokapićeve VladeCGO: Ispitati diskrecionu pomoć medijima u vrijeme Krivokapićeve Vlade
Foto: CGO

Kako je saopšteno iz CGO, Krivokapićeva Vlada nije tražila, iako je bila dužna, mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije (AZZK) prije nego je diskreciono pomogla tri televizijske stanice – Vijesti, Nova M i PRVA TV preuzimanjem dugova od 200 hiljada eura prema Radio difuznom centru (RDC).

Navodi se da je AZZK, u odgovoru za CGO, saopštio da Vlada u informaciji od 8. aprila nije precizirala koliki dug po korisniku izmiruje, već navodi iznos od 200 hiljade eura kao dug tri televizije.

“U zaključku od 22. aprila stoji iznos od 400 hiljade eura bez pojedinačnih iznosa i korisnika” kazali su iz CGO.

Iz te nevladine organizacije rekli su da je AZZK ukazala da je Vlada morala, shodno Zakonu o kontroli državne pomoći, da joj se obrati za mišljenje, a kako bi se osiguralo da nisu prekoračeni limiti da dodjelu tzv. de minimis pomoći, kao i da to nije urađeno ni tri mjeseca od donošenja spornog zaključka.

Iz CGO podvlače da moraju postojati transparentni mehanizmi finansiranja medija, u skladu crnogorskim zakonodavstvom, propisima Evropske unije i najboljim međunarodnim praksama.

“Pozivamo Ministarstvo kulture i medija da provjeri sve okolnosti povodom ovog slučaja i o tome izvjesti javnost”, navodi se u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services