Skip to main content

Ćirović: Požari u Herceg Novom pod kontrolom, čekamo kanadere

Ćirović: Požari u Herceg Novom pod kontrolom, čekamo kanadereĆirović: Požari u Herceg Novom pod kontrolom, čekamo kanadere
Foto: RTCG

Očekuju pomoć aviona Direktorata za zaštitu i spašavanje, a obaviješteni su da će doći i kanaderi iz Hrvatske kojih još nema. Istakao je da sumnjaju da postoji više osoba koje su podmetnule požare, te da mladić koji je juče hapšen nije jedini.

Situacija sa požarima u Herceg Novom, relativno je bolja u odnosu na prethodnu noć, ali i dalje nije dobra, kazao je Ćirović u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”.

“Trenutno je opožareno četiri do pet kilometara na području opštine Herceg Novi. To je požar koji je izazva grom prije tri dana. Već treći dan se borimo sa požarom, teren je jako nepristupačan. Opožareno je veliko područje. Požar je pod kontrolom, kuće nijesu ugrožene, ali pošto jak vjetar razbuktava vatru stalno, ne znamo čemu se možemo nadati”, kazao je Ćirović.

Za kanader iz Hrvatske čuli su samo iz medija.

“Prve informacije smo dobili iz medija. Oko ponoći smo dobili informaciju iz OK centrada će kanaderi danas dejstvovati, međutim, oni, kao što vidite, još nisu iznad Boke. Oni bi nam mnogo pomogli, pa se nadamo da će doći”, rekao je Ćirović.

Vatrogasci i dobrovoljci imali su cijele noći pue ruke posla.

“Na području mjesta Kruševice, sinoć je bilo 20 pripadnika Službe zaštite i spašavanja sa mještanima, lovcima i dobrovoljcima. Čitavu noć smo gasili. Jutrpos smo napravili zamjenu ekipa, opet su tu mještani, lovci. Mi danas čekamo pomoć Direktorata za zaštitu i spašavanje u vidu aviona koji nam je u najavi, tako da ćemo sa njim pokušati da saniramo požar”, istakao je on.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci