Skip to main content

CKCG: Tokom 2021. obezbijeđena rekordna, ali i dalje nedovoljna količina krvi

CKCG: Tokom 2021. obezbijeđena rekordna, ali i dalje nedovoljna količina krviCKCG: Tokom 2021. obezbijeđena rekordna, ali i dalje nedovoljna količina krvi

U CKCG ističu da su preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da u našoj zemlji bude bar četiri odsto davalaca, kako bi bile obezbiljeđene sigurne količine krvi.

Najavljuju da će, tradicionalno, Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obilježiti brojnim promotivnim aktivnostima i akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

„Osnovni cilj je da se na globalnom nivou skrene pažnja na neophodnost prikupljanja većeg broja jedinica dobrovoljno donirane krvi, kao i na podršku nacionalnim servisima za tranfuziju krvi i organizacijama koje se bave dobrovoljnim davalaštvom krvi kroz jačanje nacionalnih i lokalnih kampanja“, navode u CKCG.

Ovogodišnji Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi se obilježava pod sloganom „Doniranje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i spasi živote“.

„U godinama pandemije COVID-19 dobrovoljni davaoci krvi, klubovi davalaca krvi, motivatori, transfuziolozi i transfuzeri su pred sobom imali veliki izazov da obezbijede potrebne količine krvi za sve kojima je to potrebno. Zbog toga je kampanja ove godine usmjerena na promociju dobrovoljnog davalaštva krvi i njegovu ulogu pri spasavanju života i jačanju solidarnosti“, navodi se u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci