Skip to main content

Draga Spičanovića šalju u ANB dok njegovim saradnicima država plijeni cigarete u Luci Bar

Draga Spičanovića šalju u ANB dok njegovim saradnicima država plijeni cigarete u Luci BarDraga Spičanovića šalju u ANB dok njegovim saradnicima država plijeni cigarete u Luci Bar
Foto; Portal Press

Spičanović je bio rukovodilac organizacionih jedinica za ljudske resurse, finansije i tehničku podršku i ostao je bez posla 1. marta prošle godine, nakon što je tadašnja Vlada, premijera Zdravka Krivokapića, ukinula njegovo radno mjesto, kao i pozicije svih pomoćnika direktora policije.

Portal Press došao je do podataka koji pokazuju da je Spičanović povezan sa osobama koje stoje iza kompanije “Playmaker”, koja je upravljala sa cigaretama firme “Ripšped”, koje je država sredinom maja zaplijenila u Luci Bar.

Naime, četiri crnogorske kompanije – “MPS grupa”, “West point”, “Montenegro duvan commerce” i “Ripšped”, dvije registrovane u SAD-u – “Sace LTD” i “Lenora international”, jedna na Kipru “Neworld overseas limited” i tri sa sjedištem na Sejšelima – “Atlant Mont”, “Omni maxtrade LTD” i “NRT partners LTD” bile su vlasnici ukupno 145.000 paketa cigareta, vrijednih više desetina miliona eura, koje je sredinom maja zaplijenila država u Slobodnoj zoni Luke Bar, saopšteno je ranije medijima iz Uprave prihoda i carina (UPC).

Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) bilježi da su u Baru registrovane dvije kompanije – “Playmaker” i “Playmaker – LLA 14”. Prva kompanija ugašena je još 2015. godine dok je druga aktivna. Iza tih firmi stoji predsjednik Košarkaškog kluba “Mornar” Đorđije Pavićević i IT menadžer tog košarkaškog kluba Saša Kovalenko.

Upravo, Drago Spičanović vodi se kao sportski direktor KK “Mornar” i blizak je saradnik Pavićevića i Kovalenka.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci