Skip to main content

“Ova vrsta hrabrosti je vrijedna divljenja”

Grupe građana BU2: Lakušić suočen sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da suzbije nezakonite radnje u koritu Morače

Grupe građana BU2: Lakušić suočen sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da suzbije nezakonite radnje u koritu Morače


Izražavamo podršku Zoranu Lakušiću, predsjedniku Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, koji se u posljednje vrijeme često suočava sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da zaštiti javni interes i suzbije nezakonite radnje u koritu rijeke Morače, saopštila je danas Grupa građana BU2.
Izražavamo podršku Zoranu Lakušiću, predsjedniku Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, koji se u posljednje vrijeme često suočava sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da zaštiti javni interes i suzbije nezakonite radnje u koritu rijeke Morače, saopštila je danas Grupa građana BU2.


Grupe građana BU2: Lakušić suočen sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da suzbije nezakonite radnje u koritu Morače
Lakušić

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Izražavamo podršku Zoranu Lakušiću, predsjedniku Odbora direktora Regionalnog vodovoda, koji se u posljednje vrijeme često suočava sa napadima i prijetnjama zbog nastojanja da zaštiti javni interes i suzbije nezakonite radnje u koritu rijeke Morače.

Ova vrsta hrabrosti i posvećenosti da čini ono što je ispravno zaista je vrijedna divljenja i sjajno je vidjeti ljude poput njega kako se hrabro bore protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Takođe je važno napomenuti da se ovakvi pojedinci često suočavaju sa protivljenjem i reakcijom onih koji imaju koristi od njihovih nezakonitih aktivnosti, što za njih može biti značajan izazov. U takvim slučajevima, neophodna je podrška javnosti koja prepoznaje njihove napore i stoji uz njih. Lakušićevo postupanje zaslužuje poštovanje, jer se zalaže za ono što je ispravno, stavlja javni interes iznad ličnog.

Posebna vještina koju je gospodin Lakušić iskazao u periodu upravljanja Regionalnim vodovodom ogleda se i u donošenju važnih odluka bez obzira na pritiske od onih kojima se uskraćuju mogućnosti da na nelegalan način stiču ogromna sredstva, a sa druge strane dovode u pitanje stratešku razvojnu granu Crne Gore, odnosno turizam, na način da intenzivno ugrožavaju vodne resurse, a samim tim uredno vodosnabdijevanje crnogorskog primorja.

Menadžeri koji odolijevaju iskušenjima, a svojim vještinama uspješno vode kompanije su prijeka potreba vremena i prostora u kojem živimo i radimo. Posebno zato i što često zarad opšteg dobra žrtvuju svoje lične ciljeve, a ponekad ugrožavaju i svoju egzistenciju. Jedan od takvih menadžera je gospodin Lakušić, beskompromisni borac za pravdu i razvoj Crne Gore.

Za uspješno funkcionisanje regionalnog sistema vodosnadbijevanja Lakušić je donosio i donosi značajne odluke na Odboru direktora, za koje je dobijao i dobija podršku Vlade Crne Gore, nevladinog sektora i naučne zajednice. Ne posustaje u aktivnostima da se korito rijeke Morače zaštiti, vodi kampanju za dobijanje podrške od institucija sistema da se nelegalni eksploatatori i njihova mehanizacija uklone iz Druge i Treće zone sanitarne zaštite izvorišta Bolje Sestre.

Gospodin Lakušić je prepoznat i u međunarodnoj zajednici kao beskompromisni borac za zaštitu prirode, razvoj društva, ljudska prava, zaštitu imovine, borac protiv korupcije i bilo kakvog neetičnog i nezakonitog odnosa prema društvu. To je razlog da ga podržavaju u profesionalnim kontaktima kako ambasadori inostranih zemalja tako i brojne delegacije iz Evropske zajednice koji su iskazale nedvosmislenu podršku njegovim aktivnostima.

Svjestan da bi dalja devastacija korita rijeke Morače imala nesagledive štetne posledice za građane i turizam na crnogorskom primorju, a samim tim i za državu Crnu Goru, gospodin Lakušić je istrajavao na aktivnostima za zaustavljanje nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska. Rizikujući svoju ličnu bezbjednost i dalje nastavlja svoje djelovanje u tom pravcu.

Savjestan rad i odgovoran odnos preporučio ga je da bude izabran da profesionalno obavlja funkciju predsjednika u dva saziva Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i to 2021. godine i 2023. godine, što je i dokaz da su uspješni menadžeri i pravi lideri, odnosno uspješni rezultati njihovog rada cijenjeni.

Od 2021. godine, menadžerskim konceptom u procesu donošenja odluka gospodin Lakušić sa posebnom odgovornošću za značaj državnog interesa unapređuje Društvo, bez kojeg bi turizam u Crnoj Gori bio nezamisliv, pa tako ono postaje prepoznatljivo po svojim rezultatima, a njegov rad transparentan i pristupačan zajednici.

Gospodin Lakušić je uvijek promovisao i promoviše principe po kojima ne smijemo biti pasivni posmatrači društvenih kretanja, već aktivni sudionici koji kreiraju svoju sudbinu ali i ukupna društvena kretanja. On je upravo snagom primjera davao i daje lični pečat društvenim kretanjima i unapređivanju vrijednosti u Crnoj Gori. Svojim ličnim primjerom inspiriše i motiviše kako se treba nesebično zalagati za opšte dobro, privredni napredak i razvoj Države Crne Gore. Vjerujemo da je ključni faktor u osiguravanju da naše primorje ima stabilno i pouzdano vodosnadbijevanje u toku ljetnjih mjeseci.

Još jednom izražavamo jaku podršku gospodinu Lakušiću kao simbolu borbe za javni interes i osuđujemo sve vidove napada i prijetnji koje dolaze od pojedinaca povezanih sa šljunkarskom mafijom i bivšim režimom Mila Đukanovića.

Takođe, šaljemo snažnu poruku da se takvo ponašanje ne smije tolerisati i da je važno zaštiti one koji rade za javni interes. Ovakav vid podrške je bitan za stvaranje kulture u kojoj će lideri protiv korupcije i organizovanog kriminala osjećati motivisani da donose hrabre odluke u korist svoje zemlje.

Naša solidarnost i podrška gospodinu Lakušiću, i jeste dokaz važnosti koliko je dragocjeno imati hrabre i nematerijalne menadžere koji su posvećeni javnom interesu”.Komentari

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Clanovi DNP koristeci kvazi NVO za 150 eura pisu ono sto im drugi diktiraju.
Mitrovicka znamo se, ne nasjedaj na ove price i ne pisi neprovjerene stvari


Povezani članci