Posle 55 godina od izgnanstva, Jovović se vratio u rodnu Crnu Goru i tamo otkrio istinu upravo mitropolitu Amfilohiju.

Mitropolit Amfilohije se nekoliko godina prije upokojenja prisjetio tog susreta za medije i ispričao kako je tekao razgovor sa Jovovićem:

„Bilo je to krajem 1998, možda i početkom naredne godine. Preda mnom je bio stamen, stabilan čovjek, visok kao jablan, u poodmaklim godinama. Bio je to nekadašnji mladi oficir Srpske kraljevske garde. Kaže, doputovao iz Argentine, prvi put u otadžbinu posle uspostavljanja komunističke jugoslovenske vlasti, koju je prezirao… Da, razgovarali smo. Govorio je da su u proljeće, mislim da je bio april 1957, on i Milo Krivokapić pucali i ranili Pavelića u Buenos Ajresu. Podlegao je Pavelić ubrzo u Španiji“.

Mitropolit je otkrio da je kasnije posetio njegov grob u Argentini:

„Blagoje je po povratku u Argentinu umro. Bio sam tamo, posjetio sam mu porodicu i grob u Rosariju“.

Blagojeva ćerka Karina živi u Argentini, a za RTS je isptičala da se Jovović vratio u tadašnju Jugoslaviju u decembru 1998. na sahranu brata. Prije toga je otišao u manastir Ostrog.

„Tamo je razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem koji ga je nagovorio da otkrije istinu svima. Tek te noći moja porodica i prijatelji su saznali za njegovu priču“, ispričala je davno za medije Karina Jovović.