• Vijesti
  • Društvo
  • Joković za ADRIU: Neodgovorne peletare stići će ruka pravde

Potpredsjednik Vlade

Joković za ADRIU: Neodgovorne peletare stići će ruka pravde

Joković za ADRIU: Neodgovorne peletare stići će ruka pravde


Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je Adria televiziji da se pelet ne smije prodavati po većoj cijeni od 320 eura po toni, dodajući da će one koji to rade stići ruka pravde.
Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je Adria televiziji da se pelet ne smije prodavati po većoj cijeni od 320 eura po toni, dodajući da će one koji to rade stići ruka pravde.


Joković za ADRIU: Neodgovorne peletare stići će ruka pravde
Joković, Foto: Filip Filipović/Adria

On je apelovao na građane da prijave resornom ministarstvu i inspekcijama slučajeve prodaje peleta po cijenama preko 320 eura u maloprodaji ili 269 eura u fabrici.

Iako je Odluka o ograničavanju cijena peleta stupila  na snagu mnogi građani se žale  da kod proizvođača ne mogu kupiti pelet za 269 eura, već da je, štaviše, cijena bila i veća od ograničenih 320 eura. Joković ističe da je peletare upozorio na ove pojave.

„Apelujem na sve građane Crne Gore da prijave ministarstvu poljoprivrede  ili ekonomije i da niko ne plaća pelet preko 320 eura u maloprodaji ili u fabrici 269 eura .Svi oni koji se time bave a imao sam prije neki dan sastanak sa peletarima ,na sve sam im skrenuo pažnju i vrlo smo blizu da ako tako nastave, zabranimo učešće na tenderu za eksploataciju šuma i ti koji to eksploatišu moraju imati malo društvene odgovornosti“, rekao je Joković.

Nije nam cilj da posežemo za krajnjim mjerama što nije isključeno  ali peletari moraju biti društveno odgovorni prema najosjetljivijim kategorijama stanovništva napominje Joković.

„Nije nama cilj da zabranimo bilo kome izvoz ,cilj nam je da građani CG imaju taj energent i oni koji se budu neodgovorno prema tome odnosili stiće ih ruka pravde i bićemo nemilosrdni da im dokažemo da se sa ovom državom i sa ovom vlašću niko ne može igrati. Ono što je bitno za građane: Nemojte kupovati nigdje preko 320 eura pelet“, zaključio je Joković.

Prema podacima Monstata Crna Gora godišnje proizvode od 80 do 90 hiljada tona peleta, od čega domaće stanovništvo troši 20 hiljada, dok se ostatak izvozi.Komentari

Subscribe
Notify of
2 Komentara
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Javna je tajna da je cijena peleta oko 370 eura već mjesecima. Sta rade nadležne inspekcije po ovom pitanju ili traže od gradjana da budu špijuni.Ministar ekonomije daje takve izjave u vezi peleta da to vrijedja inteligenciju gradjana.Pitam se dali on zna za beskamatni kredite ,već godinama,ministarstva ekonomije za kotlove na pelet.Nudim ministru moj kotao od 5o kw koji je radio 2 sezone što moze provjeriti u svom Ministarstvu kada pogleda program kreditiranja gradjana za grijanje na pelet.

Hvala ministrima Jokoviću i Djuroviću na brizi samo da ih posjetim da je decembar mjesec a mi od priče o peletu nijesmo daleko stigli osim što ga nema, a ako ga i ima on je oko 400e.Tako da smo prinudjeni da tražimo druge alternative i to ne mali broj ljudi ministre Djuroviću jer Vi rekoste da se manipuliše sa tim brojem korisnika preleta. Pa evo i ja bih vam ponudila moj kotao vrlo rado!


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services