Skip to main content

Mitropolija: Promjene Temeljnog ugovora su neprihvatljive, očekujemo da će se uskoro potpisati

Mitropolija: Promjene Temeljnog ugovora su neprihvatljive, očekujemo da će se uskoro potpisatiMitropolija: Promjene Temeljnog ugovora su neprihvatljive, očekujemo da će se uskoro potpisati
Foto: Mitropolija

Kako je saopštila Mitropolija za TV Vijesti, tekst Temeljnog ugovora je dugo usaglašavan i svi naknadni prigovori, stoga nisu zasnovani na Ustavu i zakonu i vodili bi ka diskriminaciji SPC.

„S obzirom na to da je usaglašeni tekst usvojen na Vladi, da se sa istim saglasio Sveti Arhijerejski Sinod, bilo bi normalno da se Temeljni ugovor ubrzo potpiše. Tako bi jedno važno pitanje bilo riješeno na civilizovan način i na obostrano zadovoljstvo“, saopšteno je iz Mitropolije.

 Ovim je potvrđeno pisanje Borbe od prije nekoliko  dana- tada smo prenijeli neformalni stav SPC prema kojem  je za SPC pitanje Temeljnog ugovora završeno, te da je jedini dokument koji će potpisati onaj koji je već usaglašen i usvojen na Vladi.

Tom prilikom nam je iz izvora bliskih SPC-u poručeno da Crkva neće pristati ni na kakve izmjene Temeljnog ugovora.

„Vlada Crne Gore je usvojila Nacrt Temeljnog ugovora koji je usaglašen sa SPC, a koji je usaglašen i sa Ustavom i zakonima Crne Gore. Politička prepucavanja na ovu temu nas ne interesuju i što se SPC tiče, ostaje samo da preciziramo datum potpisivanja dokumenta koji je usvojen na Vladi“, kazali su prije nekoliko dana naši izvori iz SPC.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci