• Vijesti
  • Društvo
  • Mujović progovorio: Vesna Medenica mi je upropastila život, Duško Marković je aminovao šverc

Mujović progovorio: Vesna Medenica mi je upropastila život, Duško Marković je aminovao šverc

Mujović progovorio: Vesna Medenica mi je upropastila život, Duško Marković je aminovao švercMujović progovorio: Vesna Medenica mi je upropastila život, Duško Marković je aminovao šverc
Mujović – Foto: DN

„Jedino DPS ima dosta materijala da se Crna Gora vrati nazad. Tu mislim na mlade ljude poput Vukovića, Živkovića, Papovića itd. Stari DPS nema snage za to.“

Kazao je da bivši gradonačelnik Podgorice Migo Stijepović nije bio uhapšen, odnosno nije proveo ni minut iza rešetaka, a njega „su pokupili iako je član DPS-a“.

Vesna Medenica

„Vesna Medenica je jedan od osoba koja je meni upropastila život. Mnogi se vještači sudske medicine čude da sam uopšte živ. Njena namjera je bila da ja doživim smrt“, kazao je Mujović.

Govoreći o pismima koje je poslao britanskoj i američkoj ambasadi da u Crnoj Gori djeluje organizovana kriminalna grupa na čelu sa Vesnom Medenicom, istakao je da je to istina.

„Vesna Medenica uopšte nije bolesna. U sobi je sa američkom državljankom. Odličnog je zdravlja i svakog dana šeta po šest kilometara“, kazao je ekskluzivno Mujović.

Mujović je kazao da je bivši tužilac Zoran Piperović tražio 150 hiljada eura da bi izmijenio optužnicu, ali da je umjesto novca dobio poštanske marke, nakon čega je Piperović podnio ostavku.

Na mjestu njega došla je Vesna Medenica koja mu je rekla da ne može optužiti Piperovića jer je „njena sestra od strica udata za njegovog brata“.

On je naveo da su ga teretili za razna krivična djela među kojima je i članstvo u kriminalnoj grupi i kazao da je sa stentom poveden u Spuž odmah nakon hapšenja, dok su Medenicu držali u KBC „za ništa“.

„Hirurg je kazao da bi moje dalje prisustvo u Spužu značila smrt, oni i dalje nisu htjeli da me puste. To je sve Vesna Medenica“, kazao je Mujović.

Mujović je naveo da je proživio pravi pakao i da je pio po 34 tablete dnevno i da ga je Vesna Medenica poslala u zatvor na godinu dana, iako je punosnažna presuda bila oslobađajuća, odnosno da je preinačila presudu.

Kriminalne grupa i šverc cigareta, narkotika i oružja bliski DPS-u

„Ja sam Vlatka Rakočevića, načelnika DB-a za Kolašin i još neke gradove, sam mnogo pomagao, a koji mi je mnogo loše uradio. To je čovjek koji je prodavao oružje, cigare. Predamnom je prodao Hrvatu i Srbinu pištolj i pasoš. Isti taj čovjek je dobio poziv da je na granički prelaz uhvaćen Goran Rakočević, bivši ministar kulture, sa 500 hiljada evra. Vlatko je odmah zvao i Goran je odmah pušten“, kazao je Mujović.

On je kazao da mu je Vlatko Rakočević rekao da ništa nije mogao da uradi bez dozvole Duška Markovića i da je spreman koliko je noćas da ide na poligraf i da je na svaki prošao do sad.

„Sveto Marović je došao kod mene kući da kaže da je bio sa Stankovićem i Draginjom Vuksanović, da su ga zvali i kazali mu da će biti uhapšen i da će mu cijela imovina biti konfiskovana. Rekli su mu da će biti sve završeno da brzo izaće iz zatvora. Sveto mi je sve rekao. Ne može ovo Marović negirati, što ne ode na poligraf? Sveta drže u Beogradu jer su ona dvojica gardista ubijeni, a on je upućen u slučaj“, kazao je Mujović.

Rekao je da Mila Đukanovića zna 30 godina i da pisanje medija ne znači da je sve tačno.

„Ja sam radio prve cigare u Crnoj Gori. Najviše para od cigara je uzeo Duško Knežević. Predmet oko Duška Kneževića niko ne pomnije više, a o meni stalno pišu“, istakao je Mujović.

Naveo je da nijedan euro iz afere „Koverta“ nije otišao DPS-u, ali se slaže da treba ispitati Mila Đukanovića i njegovu porodicu.

„Da ja znam, Đukanović nema račun u inostranstvu. Ne branim ga, ali mislim da nema“, kazao je Mujović.

Naveo je da ga je Đukanović faktički svojim autoritetom natjerao da prijavi Marovića Katniću.

„U subotu u osam ujutro (Marović) je bio kod Katnića, gdje mu je on rekao da je bolje biti ranjen tri četiri dana nego mrtav, a to je značilo da će tri, četiri godine biti u zatvoru, a kada je izašao sa razgovora kod Katnića, rekao je vidje li šta mi ovaj reče“, kazao je Mujović.

Odabir sudija

„90 i nešto sudija u Crnoj Gori su pošteni i sastavljaju kraj sa krajem, ali i da se odabir sudija vrši na način da najbolji kandidati dobijaju dobre ocjene od komisije, ali od predsjednice dobije jedinicu i izgubi mjesto od „pravnog invalida koji je namješten za to mjesto“, kazao je Mujović

Referendum za nezavisnost

„Ja sam bio čest gost u Beogradu. Šetao sam i primijetio da me neko prati. Čudno mi bilo. Uđem u taksi odem do hotela, odjednom su me pretresli i inspektor je tvrdio da imam kod sebe novac i lične karte. Uzeli su mi pištolj sa dozvolom, maltretirali me, a ništa nisu našli“, kazao je Mujović.

Na pitanje da li je učestvovao u malverzaciji za izobre, kazao je da je najbliže što je bio, „aj da kažemo blizu granice nelegelnog, je što sam išao po selima da pričam što je najbolje za Crnu Goru.

„Ja sam u tom trenutku mislio da je bolja zajednica, ali sada mislim da je bolje ovako. Mali smo mi za zajednicu“, kazao je Mujović.

Kazao je da referendum za nezavisnost nije pokraden.

„Evropa je posmatrala izbore, kako može biti pokraden“, kazao je Mujović.

Lažni pečati

Mujović se osvrnuo i na lažne pečate i da ga je Milo Đukanović pitao da provjeri glasine o lažnim pečatima, koje je on potvrdio i da je država oštećena.

Kako navodi, Đukanović mu je rekao da to odmah prijavi.

„Ja sam iskopirao te pečate. Sjećam se da je oko toga pričao Andrija Mandić u Skupštini. Taj predmet i dalje čeka“, kazao je Mujović.

Šverc Duvana

„Radili su skoro svi kada je Evropa dozvoljavala“, kazao je Mujović o švecru cigareta.

Mujović je kazao da su ga stopirali za sve najbitnije legalne poslove koje je imao u Crnoj Gori.

„Ada Bojana, Žičara Brajići-Budva, vjerski turizam od Manastira Ostrog. Za Budvu me je stopirao Sveto Marović.

U pismu ambasadorki Britanije, Mujović je kazao da je Vlatko Rakočević prodavao pasoše, naftu na granici Rožaje-Peć i da je sa tim bio upoznat Duško Marković, na kojeg su se svi pozivali.

Poslovi

„Nijedan legalan posao mi nisu dali da uradim zbog Vesne Medenice. Nisu mi dali da radim po pravilima. Svetu Maroviću su pomogali Ivica Stanković i Draginja Vuksanović Stanković i ja ću lično da donesem 20 stranica koje to potvrđuju. Ja ne volim takve Crnogorce“, kazao je Mujović.

Na pitanje da li će ovo dostaviti tužilaštvo, Mujović je kazao da bi ga začudilo da ga posle emisije ne pozovu.

Ratni zločini

„Nama je zabranjeno da radimo na slučaju Štrpci. Znam gdje su sahranjeni, ali je nama naređeno da to ostavimo. Taj predmet je preuzela neka međunarodna komisija“, kazao je Mujović.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services