Skip to main content

Na Grahovu će se okupiti skoro 2.000 mladih iz 15 zemalja Evrope i svijeta

Na Grahovu će se okupiti skoro 2.000 mladih iz 15 zemalja Evrope i svijetaNa Grahovu će se okupiti skoro 2.000 mladih iz 15 zemalja Evrope i svijeta
Foto: onogost.me

Kako je kazao sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, ovo je ujedno i najveći omladinski događaj u 2022. godini u Crnoj Gori.

“Tih dana će Grahovo biti svojevrsni epicentar evropske mladosti jer će se na tom prelijepom prostoru u izviđačkim kampovima smestiti preko 1.000 mladih iz 15 zemalja Evrope i svijeta. To je ujedno velika čast za naš grad ali i obaveza da učinimo sve kako bi učesnici smotre ponijeli što bolje utiske o našem gradu i našem gostoprimstvu”, kazao je Ivanović.

Imajući u vidu značaj ovog događaja Opština Nikšić se, kako je kazao, sa posebnim senzibilitetom odnijela prema istom i pružila snažnu podršku organizaciji, kako bi ova smotra za sve njene učesnike bila jedno nezaboravno iskustvo.

Direktor Turističke organizacije Nikšić Mitar Barać kazao je da ovu saradnju sa Savezom izviđača smatraju od izuzetnog značaja.

“Što se tiče same smotre, vidimo je kao jednu veliku priliku. Gotovo 2.000 posjetilaca iz više zemalja svijeta je jedna prilika da prezentujemo grad na pravi način. Turistička organizacija će dati svoj doprinos prije svega u promotivnom smislu, i kroz osmišljavanje jedne rute u užem jezgru grada gdje će posjetioci imati priliku da im kroz te jednodnevne izlete što više kažemo o našem gradu”, naveo je on.

Predsjednik Saveza izviđača Peko Vukadinović kazao je da je smotra jedan događaj u kome prave krug i završavaju izviđački program jednog malog izviđača.

Bez smotre, smatra, nijedan izviđač nije potpun.

“Nažalost Savez izviđača Crne Gore dugo vremena nije imao smotru. Izabrali smo Grahovo jer smatramo da je Grahovo jedno od najboljih mjesta za izviđačke aktivnosti iz razloga što vidimo njegov potencijal u budućnosti. Upravo tamo gradimo naš izviđački kamp i upravo tamo će biti izviđačko-omladinski centar koji će, nadamo se, dugo godina okupljati mlade ali iz čitavog svijeta”, kazao je on.

Programski sadržaj same smotre je raznolikog karaktera pa će učesnici biti u prilici da budu dio sportskih aktivnosti, različitih radionica na temu ekologije, ljudskih prava, izviđačkog programa, zatim kreativnih radionica, hiking tura, ekoloških aktivnosti uređenja borove šume i Grahovskog jezera, obilazaka Nikšića i Bokokotorskog zaliva i još mnogo čega.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci