• Vijesti
  • Društvo
  • Na zvaničnim ceremonijama i „lažni crnogorski princ“

Na zvaničnim ceremonijama i „lažni crnogorski princ“

Na zvaničnim ceremonijama i „lažni crnogorski princ“Na zvaničnim ceremonijama i „lažni crnogorski princ“
Foto: Stefan Cernetić/Fejsbuk

Černetić na Fejsbuku objavljuje slike sa prijema povodom 13.jula koji je na Cetinju organizovao presjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i sa prijema kod mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, kome je prisustvovao i grčki ambasador. Na nekim od fotografija je i sa princom Nikolom Petrovićem Njegošom

U svim objavama navodi „Njegovo Carsko i Kraljevsko Visočanstvo princ crnogorski Stefan“.

.

Povodom ovih objava, Portalu RTCG su stigla brojna pisma i poruke čitalaca, koji su skrenuli pažnju da je Vlada Crne Gore ranije osporavala pravo Černetiću da se tako predstavlja.

Po izvještajima koje su prenijeli brojni mediji u zemlji i regionu, ambasada Crne Gore poslala je Ministarstvu spoljnih poslova Italije dopis 21. oktobra 2016. godine, u kojem se precizira da se Černetić lažno predstavlja kao crnogorski princ. Tvrdili su da Stefan Černetić, osim što prisvaja lažne titule, nije rođen u Crnoj Gori, nema boravište u Crnoj Gori niti crnogorski pasoš i nije diplomatski predstavnik Crne Gore.

Portal RTCG je putem društvene mreže Fejsbuk kontaktirao Černetića, no on do objavljivanja ovog članka nije odgovorio na naša pitanja.

Komentar nisu imali ni iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

„Nećemo komentarisati ovo pitanje“, kazali su nam iz MVP Crne Gore.

Ni iz kabineta predsjednika države nijesu htjeli da komentarišu ova dešavanja.

Ambasada Crne Gore u Rimu je 2016. godine tvrdila da Černetić zloupotrebljava diplomatske oznake i privilegije, ozbiljno narušavajući ugled Crne Gore, ali epilog zahtjeva Ministarstvu spoljnih poslova Italije i drugim institucijama da se stane na kraj ovoj praksi, ostaje nepoznat.

Černetič i u drugim objavama na svom Fejsbuk profilu insistira na tome da je „uzvišeni princ Crne Gore“.

Navodni „crnogorski princ“ je i holivudskoj glumici Pameli Anderson dodijelio titulu grofice na „svečanosti“ u Đenovi krajem jula 2015. godine.

Na društvenim mrežama je tvrdio da je „odlikovao“ ranijeg premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva. Profilom Černetića bavila se i italijanska „Republika“. Postoje izvještaji i da je Černetić i bio hapšen u Italiji.

Takođe, pojedini mediji pisali su da je Černetić proganjao i teniskog asa Novaka Đokovića.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services