Skip to main content

Fekt čekeri

ISPRAVKA: Đukanoviću se nije “progledalo kroz prste”, proces još u toku

ISPRAVKA: Đukanoviću se nije “progledalo kroz prste”, proces još u tokuISPRAVKA: Đukanoviću se nije “progledalo kroz prste”, proces još u toku
Foto: Borba

Naš portal je 27.04.2023. objavio tekst pod nazivom „Nemoć: Iako je zakon nalagao da mu sruše nelegalne kuće, Đukanoviću se ipak progledalo kroz prste” , koju je fekt-čekering sajt „Raskrinkavanje.me“ ocijenio kao dezinformaciju.

Portal ADRIA je prenio informaciju da se predsjedniku Crne Gore progledalo kroz prste, te da objekti za koje nije imao građevinsku dozvolu nisu srušeni. 

U analizi Raskrinkvanje.me navodi da tvrdnja u tekstu da je istekao rok za rušenje objekata nije tačna. 
 
Naime, prema Rješenju koje je 4. aprila donijela urbanističko-građevinska inspekcija MEPPU Đukanoviću je ostavljen rok od 20 dana od prijema te odluke da postupi po njihovom naređenju.  

Da taj rok još uvijek nije istekao potvrđuje odgovor iz ovog resora portalu Dan od 18. aprila u kojem se navodi sljedeće:

“Prema trenutnim informacijama, stranka još uvijek nije primila rješenje koje joj je poslato putem Pošte Crne Gore”.

Dakle, ovo potvrđuje da Đukanović na dan 18.04.2023. godine nije primio rješenje kojim mu se naređuje da sruši dvije kuće u nikšićkom naselju Kočani, a sve i da je ono uručeno nakon ovog datuma, rok od 20 dana (na dan pisanja ovog teksta 28.04. 2023.) i dalje je aktivan. 

Porodica Đukanović je krajem aprila uložila žalbu na Rješenje o rušenju objekata, a proces je i dalje u toku. 

U pomenutom dokumentu čiju je skeniranu verziju objavio portal Vijesti navedeno je da žalba ne odlaže izvršenje Rješenja, u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru. 

Medijsku objavu, Raskinkavanje.me je ocijenilo kao dezinfromaciju. Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci