Skip to main content

„DOKAZAO DA UMIJE DA RUKOVODI MALESIJOM“

Nik Đeljošaj reizabran za predsjednika Opštine Tuzi

Nik Đeljošaj reizabran za predsjednika Opštine Tuzi


Dosadašnji predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj izabran je ponovo na tu funkciju. Njega je za predsjednika predložio Ferhat Dinoša, ispred koalicije Albanski forum, a od 32 odbornika za je glasalo 20, dok koalicija okupljena oko DPS- a nije glasala.
Dosadašnji predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj izabran je ponovo na tu funkciju. Njega je za predsjednika predložio Ferhat Dinoša, ispred koalicije Albanski forum, a od 32 odbornika za je glasalo 20, dok koalicija okupljena oko DPS- a nije glasala.


Nik Đeljošaj reizabran za predsjednika Opštine Tuzi
Đeljošaj, Foto: Facebook

Koalicija Albanski forum koju čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, čiji je on bio nosilac osvojila je apsolutnu vlast na lokalnim izborima u Tuzima 5. marta.

Nik Đeljošaj kazao je da mu je čast sto ima priliku da bude izabran za predsjednika.

„Narod nam je povjerio rukovođenje Opštinom, kako bi se dalje razvijala. Prije četiri godine na istom mjestu stvari su bile drugačije. Mi smo opravdali očekivanja građana. Završili smo više od stotinu projekata, sada imamo progresivnu upravu sa razvijenim svim granama. Izgradili smo putnu infrastrukturu, povećali podršku poljoprivrednicima, otvorili fabrike i Malesija je postala opština sa najviše potencijala. Tokom četiri godine postigli smo uspjehe koje nijesmo mogli zamisliti. Povećali smo standard građana, svi su nas hvalili. Imamo dobru saradnju sa drugim zemljama. Malesija ima podršku sinova i kćeri iz dijaspore. Mi znamo najbolje kako prolaze manjine u Crnoj Gori. Zato smo prije četiri godine pozvali BS u koaliciju, iako nam nijesi trebali za vlast. Oni to nijesu cijenili. Okrenuli su se drugoj strani“, rekao je Đeljošaj.

On kaže da mu je motiv rada dobrobit građana.

„Planiramo saradnju sa građanima i da radimo na razvoju opštine. Biće ovo godine prosperiteta i razvoja na najvećem nivou. To možemo uraditi svi zajedno“, kaže Đeljošaj.

Ferhat Dinoša, odbornik NUA, kazao je da je Đeljošaj predložen za drugi mandat jer je to sebi obezbijedio tokom prvog mandata.

„Dokazao je da umije da rukovodi Malesijom. Albanski forum nije razmišljao da li da podrži njegovu kandidaturu. Izbori su stavili pečat razvoju Opštine na čelu sa Albanskim partijama. Ponašaćemo se u skladu sa evropskim propusima. Albanske stranke znale su da daju doprinos razvijanju demokratije u Crnoj Gori. Saradnju nastavljamo samo sa prozapadnim strankama Crne Gore“, rekao je Dinoša.

Simon Ivezaj, odbornik DPS-a istakao je da je Dinoša iznio dosta stvari koje su na mjestu.

„Mi kao koalicija nemamo ništa sporno u tome da Đeljošaj dolazi iz tradicionalne porodice, ali sa političkog aspekta ne možemo ga podržati za predsjednika. Nećemo glasati ni za ni protiv. Dobili ste većinu, a za dobre odluke imacete podršku opozicije ako je od značaja za građane. Nadam se da ćete dobro upravljati Opštinom“, kaže Ivezaj.

Adnan Pepić, bivši odbornik BS-a, kaže da je danas značajan trenutak jer će on opredijeliti put u naredne četiri godine.

„Govoriću o odnosima dva naroda koji su manje brojni. Kada je bilo teško Bošnjacima ko je prvi prilazio u pomoć, bili su Albanci i obratno. Naša obaveza je da odnose koje su naši preci izgradili usavršavamo. Nama je bila pružena ruka, a danas ja pružam ruku Albanskom forumu. Najavio sam podršku Đeljošaju. To nije podrška jednog čovjeka već Bošnjačkog naroda. Zastupaću interese građana i sve što mi budu stanovnici tražili prezentovaću Đeljošaju“, ističe Pepić.

Samir Adžović, odbornik SD-a pozvao je Adnana Pepića da vrati mandat, jer on lično nije osvojio 300 glasova koliko je potrebno za mandat.

„U najmanju ruku treba da podnesete ostavku i vratite mandat nama. Pozivam vas da to uradite. Vi lično niste osvojili 300 glasova tako da vratite mandat“, poručio je Adžović.

Odbornik BS-a Mevludin Dizdarević, smatra da nema potrebe da se govori o istoriji kao da Albanci nijesu postojali prije Nika Đeljošaja.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci