Ckm

„Nikač zaslužio nacionalnu penziju“

„Nikač zaslužio nacionalnu penziju“


Šahista Predrag Nikač na Parolimpijadi u Beogradu osvojio je zlatnu medalju, što je veliki uspjeh crnogorskog sporta.
Šahista Predrag Nikač na Parolimpijadi u Beogradu osvojio je zlatnu medalju, što je veliki uspjeh crnogorskog sporta.


„Nikač zaslužio nacionalnu penziju“

„Ovo nije prvi veliki Nikačev rezultat, on je i 2017. i 2019. godine osvajao zlatne medalje na svjetskim takmičenjima, koje državne institucije nijesu adekvatno vrednovale. I pored vrhunskih rezultata Predrag Nikač zbog manjkavisti u Zakonu o sportu nije stekao pravo za primanje nacionalne penzije“, kažu u CKM-u. 

Prilikom izmjena i dopuna Zakona o sportu naša CKM se obraćala tadašnjem premijeru Dušku Markoviću i ministru Nikoli Janoviću da se kroz izmjene zakona prepozna rezultat Predraga Nikača, što nažalost nije prihvaćeno.

„Čak je tadašnji ministar Nikola Janović spuštio starosnu granicu, sa 40. godina na 35 da bi on što ranije stekao pravo primanja penzije, dok za Nikačeva rezultate nije imao razumijevanje“, dodaju u CKM-u. 

Predrag Nikač kao osoba sa invaliditetom koji je vrhunski sportista, dodaju, ne može živjeti od čestitki za osvojenu medalju kojima ga zasipaju ministri i premijeri.

„Krajnje je vrijeme da Ministarstvo sporta i mladih pokrene izmjene zakona kojima bi se vrednovao Nikačev rezultat, kao i rezultati drugih sportista sa invaliditetom koji će u budućnosti biti postignuti. Pozivamo ministra Vasilija Laloševića da u što kraćem roku obezbijedi uslove da Predrag Nikač zasluženo dobije nacionalnu penziju za vrhunske rezultate koje je ostvario takmičeći se pod crnogorskom zastavom. Uz zahvalnost Nikaču za doprinos koji je dao crnogorskom sportu, nadamo se da će u najkraćem roku nepravda prema njemu biti ispravljena“, zaključili su u CKM-u. Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services