Skip to main content

VRIJEDNOST PROJEKTA 4,8 MILIONA EURA

Otvoren Dom za stare u Nikšiću

Otvoren Dom za stare u Nikšiću


Danas u Nikšiću svečano je otvoren Dom za stare u Nikšiću kojem su prisustvovali predstavnici donatora i partnerskih oranizacija međunarodne zajednice UHCR i OESER, predstavnici CEB-a, predstavnici resornih ministarstava.
Danas u Nikšiću svečano je otvoren Dom za stare u Nikšiću kojem su prisustvovali predstavnici donatora i partnerskih oranizacija međunarodne zajednice UHCR i OESER, predstavnici CEB-a, predstavnici resornih ministarstava.


Otvoren Dom za stare u Nikšiću
Foto: Dan

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, zamjenik šefa delegacije EU Rikardo Seri i predstavnica razvojne banke Savjeta Evrope Marija Šapalu svečano su presjekli vrpcu i ozvaničili otvaranje Doma za stare u Nikšiću.

Adrović je kazao da mu je bila čast da otvori Dom za stare zajedno sa partnerima koji su učestvovali u finansiranju njegove izgradnje i predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem.

„Ovaj objekat je počeo sa izgradnjom 2029. godine. Imali smo kašnjenja uslijed Kovid pandemije ali danas prisustvujemo otvaranju jednog impozantnog objekta koji ispunjava sve evropske standarde. Vrijednost projekta iznosi oko 4 800 000 eura od čega su donacije stranih partnera bile oko 3 400 000, a domaća oko 1 400 000. Imamo pet objekata od kojih je jedna Upravna zgrada i četiri paviljona koja su predviđena za smještaj korisnika“, istakao je Adrović.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ovom zahvalio se Resornom ministarstvu i inostranim partnerima.

„Ovo je jedan od projekata koji je započet dok mi još uvijek nismo bili na funkcijama. Od početka do kraja sve je urađeno kako treba, nailazili smo na određene probleme koje smo uspjeli da prevaziđemo zajedničkim radom i koordinacijom. Mi ćemo kao lokalna samouprava za korisnike obezbijediti dodatne sadržaje, a u procesu planiranja je da naša TO Nikšić bude korisnicima na raspolaganju tako da korisnici ne borave samo na ovom mjestu već i na drugim mjestima u našoj opštini i Crnoj Gori. Ozbiljno ćemo se baviti time da njihov kvalitet života bude kvalitetan“, istakao je Kovačević.

Seri je istakao da su predstavnici EU zadovoljni svojim prisustvom na svečanom otvaranju.

„Kao predstavnici EU veoma smo zadovoljni što smo prisutni na ovom otvaranju. Mislim da je ovo pokazatelj da je EU spremna da pomogne stanovnicima Crne Gore, naročito ranjivim grupama, starim i rasljenim licima i osobama sa ivaliditetom. Velika je čast za EU što je pomogla ovakvom projektu i naše učešće u budžetu ovog regionalnog projekta je oko 80 procenata, a ovaj projekat se nakon 10 godina trajanja privodi kraju. U toku trajanja uspjeli smo da pomognemo oko 2300 ljudi u Crnoj Gori i želim svima njima i svima koji će stanovati u ovoj ustanovi puno sreće“, istakao je Seri.

Na otvaranju su se predstavili KUD-ovi koji su predstavili partnerske zemlje.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci