Skip to main content

Počinje izrada projekta adaptacije objekta Doma kulture u Klincima

Počinje izrada projekta adaptacije objekta Doma kulture u KlincimaPočinje izrada projekta adaptacije objekta Doma kulture u Klincima
Foto: Opština Herceg Novi

Oni su upoznali Savjet Mjesne zajednice sa detaljima projekta izgradnje glavnog puta na Luštici, kao i vodovodne mreže, za koje je projektnu dokumentaciju izradila Opština. Istaknuto je da su ovo ulaganja vrijedna ukupno skoro 18 miliona eura i projekti od istorijskog značaja za poluostrvo, čija realizacija će olakšati život stanovnicima Luštice i stvoriti mogućnosti da dalji razvoj ovog dijela hercegnovske opštine.

Tokom obilaska Doma kulture u Klincima dogovoreno je da će Agencija za izgradnju i razvoj grada krenuti u izradu projekta sanacije, odnosno adaptacije tog objekta.

Predstavnici lokalne uprave i Mjesne zajednice su posjetili i staru zgradu Opštine na Luštici i saglasili se da treba razmotriti opcije za sanaciju ovog, prilično ruiniranog zdanja.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur, istakao je tokom posjete da će u narednom periodu biti uložena značajna sredstava na prostoru Luštice, u njene razvojne, turističke i kulturne potencijale.

Sa predstavnicima Savjeta i predsjednicom Mjesne zajednice, Anom Zambelić Pištalo, razgovarali su i menadžer Opštine, Dušan Vukić, sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović, sekretar za lokalnu samoupravu, Željko Bajčeta i direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Aleksandar Kovačević.

Iz MZ Luštica su istakli značaj aktivnosti preduzetih u proteklom periodu, poput uređenja vidikovca na Prijevoru i proširenja puta prema Klincima.

Obišli su i Crkvu Sv. Đorđa u Radovanićima, koja ima status nepokretnog kulturnog dobra od 1973. godine, a čiji je pod izveden od đuričkog kamena u dva tona.

“Crkva je obnovljena 1781. godine, iako se smatra da je znatno starija. Ikonostas je iz 1751. godine, a ikonopisao ga je Rafailo Dimitrijević. Nadamo se da ćemo uz pomoć Zavoda za zaštitu spomenika kulture i podršku Opštine izraditi konzervatorski projekat za obnovu ikonostasa”, kazala je Zambelić Pištalo.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci