Skip to main content

skup podrške

Podrška iz Tivta Srbima na KiM; Damjanović: Kosovo je bilo, biće i ostaće Srbija!

Podrška iz Tivta Srbima na KiM; Damjanović: Kosovo je bilo, biće i ostaće Srbija!


Održan je skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji u Tivtu, kom je prisustvovalo oko 400 građana. Govorili su Igor Damjanović i Savo Klakor. Skup je počeo molebanom u crkvi Svetog Save.
Održan je skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji u Tivtu, kom je prisustvovalo oko 400 građana. Govorili su Igor Damjanović i Savo Klakor. Skup je počeo molebanom u crkvi Svetog Save.


Podrška iz Tivta Srbima na KiM; Damjanović: Kosovo je bilo, biće i ostaće Srbija!
Foto: Igor Damjanović

Govor Igora Damjanovića prenosimo u cjelosti:

„Poštovani prijatelji, građani slobodarskog Tivta, braćo i sestre.

Želim prvo da vam se prvo zahvalim na ukazanoj časti da se obratim na ovom dostojanstvenom skupu podrške našem stradalnom narodu na KiM.

Prolazimo zaista teško vrijeme, prvenstveno naša braća KiM, njima je ugrožena i egzistencija i pravo na život. Međutim, ni nama ovdje nije lako zato što u ovom momentu nemamo načina da im pomognemo tako kako bi željeli i tako kako nam srce govori.

U ovim teškim vremenima možemo da uradimo prije svega jedno, da kao i prethodnih 634 godine nastavimo da svjedočimo istinu da je Kosovo – Srbija i sačuvamo zdrav razum.

Naši zapadni partneri i dobročinitelji, tako ih barem predstavljaju sve vlasti od 5. oktobra do današnjih dana, uložili su do sada milijarde dolara u svoje medije, NVO u kojima rade hiljade njihovih agenata uticaja sa zadatkom da nam isperu mozak, ubiju nacionalnu svijest, oskrnave tradiciju, slome našu SPC i na kraju nas potpuno slude – dobiju i novo biće čovjekolikog zombija. Agresija i nasilje režima Aljbina Kurtija na našu braću na KiM nije posledica Kurtijeve snage i hrabrosti, već naloga njegovih zapadnih pokrovitelja prije svega iz Njemačke i Velike Britanije. Naši zapadni partneri i dobročinitelji žele da iskoriste zauzetost Rusije u ratu sa Ukrajinom i pokušavaju da državu Srbiju prinude da se trajno odrekne od svog suvereniteta na KiM. U tome ne prezaju ni od najpodlijih i najbrutalnijih metoda, podrivaju mir koji od raspada SFRJ stoji na staklenim nogama.

Mnogo su krvi naši preci u borbi za slobodu prolili da bi našim zapadnim partnerima i dobročiniteljima tako lako za rukom pošlo da od nas stvore čovjekolike zombije koje će lako ubijediti da je suverenitet Srbije nad Kosovom nebitan i da je za nas istovremeno veoma bitan suverenitet Ukrajine nad Krimom, Donbasom, Hersonskom i Zaporožskom oblasti.

Dakle poštovani prijatelji u ovom momentu najviše što možemo da uradimo i za nas i našu braću na KiM je da održimo nacionalnu svijesti i sačuvamo zdrav razum, kao zalog za buduća svjetlija i pravednija vremena koja će iskreno se nadam doći na Balkan znatno brže nego što nam sada to izgleda. Kakva panika vlada među našim zapadnim partnerima i dobročiniteljima vidjeli smo tokom nedavne posjete Džejmsa Rubina Balkanu, zloglasnog portparola Medlin Olbrajt i supruga takođe zlogalsne CNN-ove lažljivice Kristijan Amanpur. Glasnogovornik države koja decenijama ulaže milijarde u lokalne medije, regrutuje NVO falange, kontroliše gotovo sve vlade demonstrirao je paničan strah ne samo od Rusije, već i od NR Kine. Uzmimo da je strah od Rusije koja je srpski narod zadužila krvlju prolivenom u oslobodilačkim ratovima protiv Turaka, krvlju carske porodice Romanov u Prvom svjetskom ratu, krvlju oslobodilaca Beograda od nacističkih okupatora 1944. može imati dozu racionalnog, Rubinov strah od hiljadama kilometara udaljene NR Kine koja ne finansira nijedan medij na srpskom jeziku i koja ovdje ne kontroliše nijednu NVO djeluje zaista apsurdno. Zašto se Rubin Džejms i Stejt Department toliko boje velikog kineskog zmaja? Boje se zato što je kineski zmaj sveo ono što oni nisu, kineski zmaj ne eksploatiše druge zemlje i narode, ne podstiče ratove, ne izaziva državne udare i ne instalira marionetske režime. Kineski zmaj nema potrebu da kao naši zapadni partneri i dobročinitelji regrutuje prodane duše, njemu ne trebaju dobošari praznih parola smišljenih da kamufliraju neokolonijalizam, on narodima svijeta nudi saradnju u obostranom interesu. Saradnja sa NR Kinom pomgla je stradalnom afričkom kontinentu da se poslednjih godina oslobodi zapadnog kolonijalnog i neokolonijalnog jarma, što je pokrenulo procese iskorijenjivanja gladi i siromaštva, a ratova u Africi manje je nego ranije.

Svijet se nalazi pred tektonskim geopolitičkim promjenama. Narodi koji imaju ljudske i prirodne resurse objedinjuju se protiv onih koji vjekovima vladaju svijetom kolonijalnim i neokolonijalnim metodama. Siguran sam da će se promjene kad tad osjetiti i na Balkanu i do tada čuvajmo zdrav razum i držimo rezistentnost na agresivnu propagandu zapadnih kolonijalnih gospodara i njihovih prodanih duša.

Svoje obraćanje završio bih riječima kojima je naš predsjednik Slobodan Milošević iz haške sudnice otišao u vječnost: «Kosovo je bilo, biće i ostaće Srbija. Ovo stanje trajaće koliko i vaša okupacija. Ovakvo stanje bilo je i pod turskom okupacijom čitavih 500 godina, ova neće moći toliko da traje.“



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci