Skip to main content

vjerovali ili ne

Prepiska – Šef Kliničkog centra tražio pred izbore od Medenice da pomogne da kriminalca puste iz zatvora da im pomogne da pobijede

Prepiska – Šef Kliničkog centra tražio pred izbore od Medenice da pomogne da kriminalca puste iz zatvora da im pomogne da pobijede


Portal Borba objavljuje prepisku između bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i nekadašnjeg direktora Kliničkog centra Crne Gore dr Ranka Lazovića. U prepisci se vidi kako je „ugledni“ doktor Lazović 14. avgusta 2020. godine tražio od Medenice da urgira kod sudije Borisa Savića da se na slobodu pusti bezbjednosno interesantno lice (BIL) Edmond Mustafa.
Portal Borba objavljuje prepisku između bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i nekadašnjeg direktora Kliničkog centra Crne Gore dr Ranka Lazovića. U prepisci se vidi kako je „ugledni“ doktor Lazović 14. avgusta 2020. godine tražio od Medenice da urgira kod sudije Borisa Savića da se na slobodu pusti bezbjednosno interesantno lice (BIL) Edmond Mustafa.


Prepiska – Šef Kliničkog centra tražio pred izbore od Medenice da pomogne da kriminalca puste iz zatvora da im pomogne da pobijede
Medenica i Lazović

Kako je naveo Lazović u poruci, Mustafa, od juče već pokojni član škaljarskog, pa kavačkog klana, bio je potreban DPS-ovoj vlasti u finišu predizborne kampanje radi  ostvarivanja što boljeg rezultata na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Doktor Lazović (inače bliski rođak bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića) informiše Medenicu da se za Mustafino „zdravlje“ kod Savića već raspitivao specijalni državni tužilac Saša Čađenović koji je u međuvremenu uhapšen kao saradnik kavačkog klana.

 

Četiri dana kasnije Medenica piše Lazoviću da za Edmonda Mustafu imaju samo žalbu na presudu iz Ulcinja, te da će tražiti od ZIKS-a da joj kažu je li Mustafa kod njih i po kom rješenju. U sledećoj poruci Medenica savjetuje Ranka Lazovića da zahtjev proslijedi svom bratu od strica Zoranu Lazoviću.

Interesantno je da se Medenica, koja je na čelu Vrhovnog suda, uopšte upušta da svjesno pomaže osobi koja treba da odgovara pred zakonom.

I ova prepiska iz telefona Vesne Medenice dokazuje opseg kriminalizacije DPS-ovog režima, čim se jedan „ugledni“ doktor zalaže za slobodu dokazanog kriminalca, a sve za račun izbornog upjeha partije Mila Đukanovića. Zbog ove prepiske očekujemo od SDT-a da utvrdi doktorovu ulogu u kriminalnom klanu, tj. da li je isti služio kao veza između njega i DPS-a, kako se može zaključiti nakon poruka koje je slao Medenici. Doktor Ranko bi se mogao ispitati pored pokušaja nezakonitog uticaja na sudstvo i za učešće u predizbornim mahinacijama i DPS-ovim izbornim krađama.

Edmond Mustafa, ubijen je juče ujutru u centru Bara.

Mustafa ima bogat kriminalni dosije koji je počeo da puni od od 2015. godine.

Sredinom novembra 2023. godine, policija u Baru je uhapsila Mustafu koji je, nakon što je test za drogu pokazao prisustvo nedozvoljenih supstanci, priveden u Sud za prekršaje. On je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana zbog vožnje pod dejstvom narkotika.

Mustafi se sudilo i za aktiviranje eksploziva u dvorištu porodične kuće službenika Istražnog zatvora, Saša Burića 11. februara 2020. godine.

Iako su policija i tužilaštvo Crne Gore tada tvrdili da su rasvijetilili taj bombaški napad, Stefan Marković, Miljan Dujović, Nikola Cupać, Zoran Perović i Edmond Mustafa su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Skaj prepiske

U objavljenoj Skaj prepisci između policajca Ljuba Milovića i šefa kavačkog klana Radoja Zvicera navodi se da su škaljarci ubili sedam svojih ljudi nakon što su ih prebacili u Albaniju. U transkriptima u koje su Vijesti imale uvid, Milović, pod kodnim imenom Oficir, prepričava Zviceru i kolegi Petru Lazoviću informacije koje je, navodno, dobio od škaljarca Edmonda Mustafe.

“Veli, sedmoricu su ubili u Albaniji. Koga su od njihovih tamo prebacili, svaki je metak dobio”, prenosi Milović informacije.

Sarađivao sa Šarićevim tjelohraniteljem?

Policajac Petar Lazović, kako pišu Vijesti, ubjeđivao je svojvremeno narkobosa Darka Šarića, da je njihov rođak i tjelohranitelj sarađivao sa škaljarcem dok je bio uz Pljevljake.

To se, na osnovu Skaj komunikacije, desilo nakon što su policajci oteli Edmonda Mustafu, pripadnika suprotstavljenog škaljarskog klana. U prepiskama sa tada kriptovane aplikacije proizilazi da mu je Baranin to ispričao dok je bio pod njegovom kontrolom, zarobljen u štek stanu u City kvartu… Mustafa je nedavno negirao da je bio otet.

Oteli ga policajci?

Bezbjednjake Ljuba Milovića i Petra Lazovića i šefa kavačkog klana Radoja Zvicera razljutilo je što se škaljarac Edmond Mustafa predomišljao hoće li sarađivati sa njima, pa su mu napravili zamku i oteli ga 1. avgusta 2020. godine, pišu Vijesti.

Dan ranije Milović je pregovarao sa njim, preko kriptovane Skaj aplikacije, predstavljajući mu se kao nekadašnji policajac Zoran Stanović.

To je učinio nakon što je, napisao je u grupnom čatu, stariji Stanović dolazio kod njega da mu prenese informacije koje je dobio od sina Arsenija Stanovića, osuđenog za ubistvo Anastasije Lašmanove. Stariji Stanović mu je i prenio da bi Baranin, u zamjenu za zaštitu, pričao o nepočinstvima klana kom pripada, a na čijem čelu je bio sada pokojni Jovan Vukotić.

Poslednjeg dana jula 2020. godine Kavčani ipak nisu uspjeli da navuku Mustafu lažno mu nudeći zaštitu, iako su, gotovo čitavog dana kovali plan kako da ga isprepadaju, ali i lociraju uz pomoć policijskih resursa – prisluškivanjem njegove djevojke, prijatelje i uz pomoć baznih stanica. To proizilazi iz transkripata razgovora koji su preko kriptovane Skaj aplikacije vodili sada uhapšeni Lazović i bjegunci Milović i Zvicer.

Dešifrovanje čitulje

Lazović 30. jula detaljiše Zviceru i koje pogrebno preduzeće su angažovali Kožari, pa u čat grupu šalje fotografisane umrlice i čitulje…

“Što ovo napisa Mustafa (Edmond)”, pita Zvicer, a Lazović mu odgovara: “Ne zna se šta je pjesnik htio da kaže”.

Sat kasnije šalje prepisku svog kolege Ivana Đokovića sa Mustafom, u kojoj policajac prijeti tom Baraninu: “Brzo ćeš kod njega, da se družite”.

Pretresli mu „blindu“

Mustafi su policajci pretresli 2016. godine blindirano vozilo „lanća“ koje je koristio i tada je pronađena fantomka. U zadnjim vratima su pronađene šupljine, koje su bile navodno namijenjene da se u njih stavi oružje. U tim šupljinama je pronađena fantomka.

Priveden zbog tuče

Mustafa je hapšen i 2016. godine jer je fizički napao jedno lice. Tužilac se izjasnio da nema elemenata za krivično djelo, pa ga je barska policija procesuirala za prekršaj.

Naoružani u blizini Višeg suda

Mustafa je zajedno sa Braninom Zijadom Nurkovićem (21) uhapšen u Podgorici u martu 2016. godine nakon što su naoružani došli blizu zgrade podgoričkog Višeg suda. Lisice na ruke stavljene su i njihovom sugrađaninu Petru Popoviću (22), koji se sumnjiči da je omalovažavao policajce. Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” Nurković, Mustafa i Stefan Mićić (24) došli su Podgoricu sa sugrađaninom Martinom Jankovićem (18), kojem se sudi zbog pokušaja ubistva Popovića. Janković je kao maloljetnik optužen da je 2015. godine u Baru pokušao da ubije Popovića.

Izbjegao smrt

Mustafa je smrt izbjegao 2015. godine kada je na njegov automobil ispaljeno nekoliko metaka. Policija je tada tragala za Markom Gojčevićem.

Pronađeni mu telefoni u zatvoru

Dva kriptovana telefona pronađena su i oduzeta 2015. godine iz sobe Istražnog zatvora u kojoj su boravili Milan Lješnjak i Edmond Mustafa.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci