Skip to main content

bogat kulturno-umjetnički program

Proljećni pazar od 7. maja na Trgu nezavisnosti

Proljećni pazar od 7. maja na Trgu nezavisnosti


Podgorički pazar zauzima važno mjesto u kulturnom životu našeg grada, a proljećno izdanje ove manifestacije počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom, saopšteno je iz Glavnog grada.
Podgorički pazar zauzima važno mjesto u kulturnom životu našeg grada, a proljećno izdanje ove manifestacije počeće 7.maja na Trgu nezavisnosti, gdje će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom, saopšteno je iz Glavnog grada.


Proljećni pazar od 7. maja na Trgu nezavisnosti
Foto: Glavni grad

Tim povodom danas je organizovana konferencija za medije na kojoj je predstavljen koncept i program Proljećnog pazara koji, kako je poručeno, predstavlja važan segment turističke ponude grada, a svojim programskim kvalitetom ne zaostaje za sličnim manifestacijama u regionu.

“Proljećni pazar je još jedan pokazatelj da gradska uprava u kontinuitetu realizuje programe iz oblasti kulture, zbog čega je Podgorica grad koji u tom smislu živi tokom cijele godine”, kazala je v.d. rukovoditeljke Službe gradonačelnice Jelena Radović.

“Iz godine u godinu radimo na unapređenju organizacije, raznovrsnosti programa i dostupnosti sadržaja na više lokacija. Želimo da maksimalno podržimo lokalne proizvođače, odnosno lokalnu privredu- pa se tako i ovog puta montažni objekti- kućice građanima ustupaju potpuno besplatno”, kazala je Radović.

Direktor Turističke organizacije Podgorice Dragan Grnović kazao je da je Javni poziv za ustupanje na korišćenje kućica uspješno završen, da će ugovori biti potpisani danas i da očekuje da će građani i posjetioci Podgorice biti zadovoljni.

“Pazar nas obavezuje da iz godine u godinu radimo na njegovom unapređenju, a to prepoznaju i društveno- odgovorne kompanije, pa nam je ove godine glavni sponzor u realizaciji Erste banka. Uvjereni smo da će građani i posjetioci Podgorice uživati u ponudi i kulturno-zabavnim sadržajima”, kazao je Grnović, dodajući da Podgorica bilježi pozitivan rast kada je u pitanju turistička ponuda i broj posjeta turista i najavio da će tokom ovog mjeseca, osim Proljećnog pazara, 17. maja biti održan Salon vina, a 26. maja Festival folklora koji će okupiti 500 folkloraša.

Predstavljajući program ovogodišnjeg Proljećnog pazara PR Sekretarijata za kulturu Jelena Đurđić Tomović kazala je da sugrađane i posjetioce Podgorice očekuju koncerti popularnih domaćih i regionalnih izvođača, događaji za najmlađe, DJ nastupi ali i nastupi podgoričkih bendova.

“Manifestacija će svečano biti otvorena u utorak, 7. maja, u 19 časova, nastupom poznatog KIC POP HORA, a od 21 čas publiku će zabavljati KIRA BEND. Svakako, tu su i neka od popularnih regionalnih imena čiji nas koncerti očekuju: Abba tribute bend, koji će nastupiti 9. maja, diva sevdaha Amira Medunjanin, miljenica Podgoričana, koja će nastupiti 11. maja, i Željko Samardžić, prepoznatljivo regionalno muzičko ime, upotpuniće svečanost Dana nezavisnosti naše države 21. maja”, kazala je Đurđić Tomović, dodajući da će pored pomenutih nastupiti i domaći izvođači i to: Bane Nedović, Nina Žižić, Tina Džankić, bend VIS TETRA, Marija Božović, Edis Agić, Forte bend i Nemanja Petrović.

“I ove godine, neizostavan dio Proljećnog pazara su i program za najmlađe u okviru kojih će nastupiti Hor “Zvjezdice”, Plesni klub Sonrisa, mališani iz Osnovne škole 21. maj, i vrtića “Naše malo kraljevstvo”, Animatori “Rent a party”, Valentina i Zvjezdice kao i mnogi drugi”.

Sva važna obavještenja uz program Proljećnog pazara biće dostupna na sajtu Glavnog grada i društvenim mrežama.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci