• Vijesti
  • Društvo
  • Raonić privremeno udaljio sa posla zaposlenog zbog greške tokom priloga sa komemoracije u Prijestonici

Raonić privremeno udaljio sa posla zaposlenog zbog greške tokom priloga sa komemoracije u Prijestonici

Raonić privremeno udaljio sa posla zaposlenog zbog greške tokom priloga sa komemoracije u PrijestoniciRaonić privremeno udaljio sa posla zaposlenog zbog greške tokom priloga sa komemoracije u Prijestonici
Foto: Pobjeda

Prethodno, uredništvo i menadžment RTCG uputili su izvinjenje crnogorskoj javnosti, a prije svega porodicama žrtava zločina na Cetinju.

Kako prenosi portal RTCG, na tonsku miksetu su povezana 24 mikrofona iz tri studija. Sinoć je, pojašnjavaju iz RTCG-a, iz jednog studija emitovan Dnevnik, a istovremeno u drugom je rađena tonska proba za emisiju koja se emitovala od 20 sati. I upravo se, dodaju, sa te probe sporni ton čuo tokom emitovanja priloga sa komemoracije, samo zato jer je regler greškom ostao podignut.

“Ljudi čiji smo smijeh čuli nisu gledali Dnevnik i nisu bili svjesni da se dešava emisija iz ovog studija. Oni su bili u drugom prostoru”, kaže tonac Igor Vujović.

“Kolege su u jednom momentu čule neprimjeren komentar i smijeh ali nisu u startu mogle da ustanove odakle je komentar došao. Tek istragom smo utvrdili iz koje režije je došlo”, navodi realizator Dejan Vukašević.

“Živi program za radnike koji rade u sistemu je izvor stresa. Tragičan momenat kakav je bio te večeri sa sobom nosi još veći nivo stresa i nisu svi sazdani na način da se nose sa stresom jednako”, tonac Igor Vujović.

Zbog grube greške, generalni direktor RTCG Boris Raonić danas je donio Rješenje o privremenom udaljenju s posla zaposlenog za kojeg postoji osnovana sumnja da je učinio težu povredu radne obaveze do okončanja postupka shodno Zakonu o radu. Na reakciju menadžmenta stigao je komentar iz Agencije za elektronske medije.

“Mi smo već dobili nekoliko prigovora i javnost će biti obaviještena kako je Agencija na njih reagovala. Moram reći da je jako važno što se RTCG odmah izvinila i što je pokrenut disciplinski postupak protiv osoba koje nijesu poštovale ono što je ipak dostojanstvo porodica i žrtava ovog zločina”, kazao je predsjednik Savjeta AEM-a Branko Bošković.

Podsjetimo, zbog greške koja se u sinoćnjem Dnevniku 2 dogodila tokom emitovanja priloga o komemorativnoj sjednici u Prijestonici, uredništvo i menadžment RTCG izvinilo se crnogorskoj javnosti, a prije svega porodicama žrtava zločina na Cetinju. Poručili su i da će odgovorni biti suspendovani.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


NajnovijePratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services