Skip to main content

Srbi ponovo na udaru: Na trobojci u Kučima osvanuli kukasti krstovi, „posrbice“ i „smrt fašizmu– sloboda narodu“

Srbi ponovo na udaru: Na trobojci u Kučima osvanuli kukasti krstovi, „posrbice“ i „smrt fašizmu– sloboda narodu“Srbi ponovo na udaru: Na trobojci u Kučima osvanuli kukasti krstovi, „posrbice“ i „smrt fašizmu– sloboda narodu“
Foto: Borba.me

Naime, u Kučima, u selu Vrbica su jutros, na trobojci koja je iscrtana, osvanulo više kukastih krstova, ali i riječ koja se u pežurativnom kontekstu koristi za Srbe „posrbica“. Pored ovih simbola i riječi, napisano je i „smrt fašizmu – sloboda narodu“.

Ovo je još jedan pokušaj stvaranja tenzija od strane anti srpskih struktura u Crnoj Gori, kako bi se pokušalo ekstremizovati društvo, što bi na kraju krajeva dovela do ishoda koje niko ne želi, osim onih koji se bave polarizacijom i stvaranjem podjela i mržnje prema srpskom narodu.

Očigledno je da neko interesno radi na radikalizaciji društva i širenju mržnje prema srpskom narodu uoči proslave Dana državnosti 13. jula, a čije su obilježavanje najavili i nacionalni Crnogorci, ali i Srbi.

DPS je već krenuo u realizaciju svog nauma da iznova i iznova dijele društvo, nikako dopustivši da se tenzije u Crnoj Gori smire, pa su tako, iako neformalno, dali podršku dolasku „komita“ na proslavu Dana državnosti u Nikšiću i tako dodatno podgrijavajući ioanko vrele prilike u gradu pod Trebjesom, ali i u Crnoj Gori kao cjelini.

Da je njihov plan uspio, najbolje govori odgovor Nikšićana, koji su poručili da se liječeći istorijske komplekse, žele da izvrše invaziju na Nikšić.

Dakle, dolazimo u situaciju da se svjesno potenciraju podjele i tako igraju vrlo opasnu igru, Crna Gora se, u svim svojim poteškoćama i krizama, nalazi pred još jednim testom koji mora da prođe.

Država je dužna da reaguje na trenutno vrlo krkho stanje i učini sve što je u njenoj moći da spriječi incidente bilo koje vrste, ali i da procesuira sve one koji dižu tenzije, propagiraju podjele i crtaju uvredljive grafite i na taj način krče put sukobu i nemirima.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci