Skip to main content

MONTEFARM

Torlakove sporne serije BSŽ vakcine povučene sa crnogorskog tržišta

Torlakove sporne serije BSŽ vakcine povučene sa crnogorskog tržišta


Sporne serije BCG (BSŽ) vakcine Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak povučene su sa crnogorskog tržišta, sapšteno je iz Montefarma.
Sporne serije BCG (BSŽ) vakcine Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak povučene su sa crnogorskog tržišta, sapšteno je iz Montefarma.Proizvođač TORLAK-Beograd je seriju 2710822 povukao iz upotrebe zbog, kako je u opozivu navedeno, potencijalnog odstupanja u proizvodnji te da očekivani imunski odgovor kod izuzetno malog broja pacijenata može biti nepotpun.

Iz Montefarma su kazali da je zvanični uvoznik vakcine BCG- Glosarij d.o.o. istog dana 15. marta ove godije, nakon što je primio od TORLAK-a hitan opoziv sporne serije koja je uvezena u Crnu Goru, proslijedio isti MONTEFARM-u kao distributeru navedene vakcine.

„Postupajući po navedenom obavještenju, MONTEFARM je istog dana, dakle 15.03.2023.godine, prvo usmenim putem, a potom i elektonskom poštom obavijestio sve JZU u kojima se vrši imunizacija da odmah povuku iz upotrebe spornu seriju i vrate je u naše skladište, što je i učinjeno“, naveli su u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci