Skip to main content

Intenzivne padavine očekuju se u subotu popodne

Upozorenje za Crnu Goru: Najavljena jaka kiša, obilne padavine i nepogode

Upozorenje za Crnu Goru: Najavljena jaka kiša, obilne padavine i nepogode


Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izdao je upozorenje za Crnu Goru zbog najavljene jake kiše, obilnih padavina, jakog juga i mogućih nepogoda.
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izdao je upozorenje za Crnu Goru zbog najavljene jake kiše, obilnih padavina, jakog juga i mogućih nepogoda.“Zbog očekivane meteorološke situacije i rizika od obilne kiše – vode, jakog južnog vjetra, rizika od olujno vremenske nepogode, podizanja mora i velikih talasi ZHMS je izdao vanrednu meteorološku informaciju – upozorenje. Takođe u koordinaciji sa evropskim autoritetima za prognozu ZHMS u skladu sa procedurom izvršio je imenovanje ovog ciklona kao “Fobos” i obavijestio putem koordinacione fome sjediste EUMETNET-a evropska mreža nacionalnih meteo službi u Briselu”, saopštio je ZHMS.

Za subotu, nedjelju i ponedjeljak ZHMS prijepodne najavljuje ciklonska aktivnost na području Crne Gore, koja će u južnim-primorskim, centralnim sjeveroistočnim djelovima usloviti jaku kišu, lokalne kratkotrajne olujne vremenske nepogode.

Najavljuju i jak južni vjetar posebno u višim predjelima na sjeveru i na primorju uz kratkotrajne olujne udare južnog vjetra.

“Zbog ciklona, u južnom Jadranu kratkotrajno se očekuje podizanje nivoa mora kao i jaki talasi i uzburkano more”, poručuju iz ZHMS.

Intenzivne padavine očekuju se u subotu popodne, tokom noći u subotu na nedjelju i u nedjelju prijepodne.

A jak južni vjetar sa olujnim udarima očekuje se posebno u subotu.

“Nakon kraće pauze, u ponedjeljak popodne, za utorak popodne i tokom noći (22- 23.novembar) očekuje se još jedan kišni talas sa jakim-olujnim južnim vjetrom. Zbog očekivane meteorološke situacije mogući su određeni problemi na terenu, a zbog intenzivne kiše naglog priliva obilne količine vode, u centralnim i južnim predjelima, potencijalno mogući su bujični problemi prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama”, saopšteno je iz ZHMS.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci