Skip to main content

VIDEO – Čelnik “Mornara”, čije cigarete plijeni država, ilegalno sagradio milionsku vilu u Baru

VIDEO – Čelnik “Mornara”, čije cigarete plijeni država, ilegalno sagradio milionsku vilu u BaruVIDEO – Čelnik “Mornara”, čije cigarete plijeni država, ilegalno sagradio milionsku vilu u Baru
Foto: Press.co.me

To se može zaključiti na osnovu dokumentacije do koje je došla Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA, u saradnji sa portalom PRESS.

Uprava za katastar i državnu imovinu evidentirala je 1. oktobra 2020. godine kao teret u listu nepokretnosti Pavićevića – “Porodična stambena zgrada”, odnosno objekat “koji nije izgrađen u skladu sa zakonom”.

Radi se o jednospratnoj vili koja, između ostalog, ima galeriju i šest soba na prvom spratu, a u prizemlju sedam prostorija. 

Na parceli od oko 1.723 m2 se nalazi i pomoćna zgrada od 80 kvadrata, koja je takođe sagrađena ilegalno, ali i bazen od 162 m2.

Novinari su u dvorištu ilegalnog objekta zatekli nekoliko luksuznih automobila.

Pavićević posjeduje veliku nepokretnu imovinu u Baru, Sutomoru, Podgorici i Tivtu, koja je u većem dijelu stečena kupovinom.

Radi se o dvocifrenom broju poslovnih prostora, apartmana i stambenih prostora, ali i nekoliko parcela od nekoliko desetina hiljada kvadrata, piše Press.

Veza sa zaplijenjenim cigaretama…

U Slobodnoj zoni Luke Bar početkom ovog mjeseca zaplijeneno je 4.000 paketa cigareta, vrijednih oko 3,5 miliona eura, sa kojima je upravljala Pavićevićeva kompanija “Playmaker”.

To je ranije potvrđeno iz Uprave prihoda i carina i Uprave policije.

Pavićević se tada oglasio i saopštio da su cigarete koje je oduzela Uprava prihoda i carina u saradnji sa MUP-om legalno prijavljene Carinarnici Slobodne Zone Luke Bar, i da su u skladu sa zakonskom procedurom smještene na kontejnerski terminal Luke Bar. On je naveo da će vlasnici cigareta angažovati advokate i pokrenuti proces s ciljem odbrane svojih prava i imovine. 

“Uprava prihoda i carina oduzela je cigarete, zato što nije ispoštovan vremenski rok koji je određen za tranzit istih, već su one i nakon isteklog roka stajale na terminalu. Rok za uklanjanje cigareta nije ispoštovan zbog tekućih problema kontejnerskih kompanija, koje nijesu mogle u tako kratkom roku stići da otpreme, jos jednom napominjem, legalne kontejnere”, rekao je 12. juna ove godine Pavićević za portal RTCG.

On je kazao da su kao špediterska kuća primili rješenje od UPC da se roba oduzima.

“Naravno, vlasnici cigareta će angažovati advokate i pokrenuti proces s ciljem odbrane svojih prava i imovine”, kazao je ranije Pavićević. Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci