Skip to main content

Više od 30 podoficirki i podoficira po ugovoru biće primljeno u Vojsku za stalno

Više od 30 podoficirki i podoficira po ugovoru biće primljeno u Vojsku za stalnoViše od 30 podoficirki i podoficira po ugovoru biće primljeno u Vojsku za stalno

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, time će trajno biti riješen njihov radni odnos, budući da su do sada bili angažovani po ugovoru.

Dodaje se da su jedna oficirka i jedan oficir upućeni na oficirski kurs.

Obraćajući im se, Konjević je kazao da je zakleti se svojoj zemlji i služiti joj u uniformi jedno od najčasnijih zanimanja i dodao da današnji čin predstavlja veliki iskorak u njihovoj vojničkoj karijeri.

„Stupajući u oficirski i podoficirski stroj, otvaraju vam se nove prilike za usavršavanje i napredovanje u karijeri“, kazao je ministar, te naglasio da ovaj trenutak treba da predstavlja motiv i podsticaj da u narednom periodu ulože dodatni napor u davanju ličnog doprinosa modernizaciji i izgradnji sposobnosti Vojske.

Konjević je poručio da od njih očekuje da časno i savjesno služe svojoj zemlji, da dostojanstveno predstavljaju Vojsku Crne Gore i da budu uzor mlađim kolegama u stroju, ali i svima u ličnom okruženju, kako kod kuće, tako i u sredini u kojoj žive.

On je podsjetio da je vojnički poziv, tradicionalno, u crnogorskoj hiljadugodišnjoj istoriji bio posebno cijenjen.

„Zbog toga se, već vjekovima, sa ponosom sjećamo crnogorskih oficira i vojnika, velikana i velikanki crnogorskih slobodarskih i antifašističkih tradicija, koji su nosili luču slobode, nezavisnosti i otpora okupaciji“, kazao je Konjević.

On je posebno naglasio doprinos hrabrih Crnogorki koje su, kako je dodao, noseći uniformu i pušku, živote davale za pravo, čast i slobodu, za svoju i našu Crnu Goru.

Prisutnim oficirima i podoficirima Konjević je poželio puno uspjeha na novim dužnostima, da odgovorno i profesionalno izvršavaju postavljene zadatke i da na osnovu ostvarenih rezultata napreduju u karijeri i jačaju Vojsku Crne Gore.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci