• Vijesti
  • Ekonomija
  • Prodat nikšićki Neksan: Novi vlasnik obećao investicije od 50 miliona, posao za 300 ljudi

Prodat nikšićki Neksan: Novi vlasnik obećao investicije od 50 miliona, posao za 300 ljudi

Prodat nikšićki Neksan: Novi vlasnik obećao investicije od 50 miliona, posao za 300 ljudiProdat nikšićki Neksan: Novi vlasnik obećao investicije od 50 miliona, posao za 300 ljudi
Foto: TVCG

Kompanija „Beluga“ jedna je od najvećih u Rusiji za proizvodnju alkoholnih pića, a danas je u Nikšiću potpisan kupoprodajni ugovor kojem su prisustvovali i crnogorski ministri Goran Đurović i Aleksandar Damjanović.

Biznismen Miograd Daka Davidović, vlasnik Neksana, je istakao da je ovo istorijski početak u pravljenju globalnog biznisa.

„Dolazak velike kompanije u Crnu Goru predstavlja vaskrsenje Nikšića u svakom pogledu, a i za ovih 300 porodica mnogo znači. Ovo će dati veliki zamajac i Nikšiću i Crnoj Gori. Velike kompanije prave velike benefite i za druge grane privrede, u trasportu, špediciji, carini, lučkim poslovima i svim zavisnim kompanijama koje će sarađivati sa ovom firmom“, kazao je Davidović.

Dodao je da očekuju da izvoz bude veći nego što je danas ukupni Crne Gore.

„Mi se selimo u drugu kompaniju i imamo namjeru da aktiviramo nekoliko firmi iz ovog biznisa. Imamo dvije fabrike koje će brzo startovati, a očekujemo da ćemo uskoro preuzeti i Željezaru“, poručio je Davidović.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović je istakao da ima još zaniteresiovanih za proizvodnju alkoholnih pića i da vjeruje da će pokretanje ovog biznisa dati benefite u kratkom roku.

„Fokusirajmo se na ekonomiju i zbog toga smo danas tu, jer nam je prioritet ekonomija“, kazao je Đurović.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je naglasio da će se Vlada truditi se da stvori svi uslove za institucionalu podršku kompaniji. Cilj je, kako je kazao, da se napravi ozbiljna sinergija države i poslovnih partnera.

„Crna Gora je do sada bila poznata po dva brenda što se tiče proizvodnje alkoholnih pića, jedno je nikšićko pivo i vino Plantaža. Evo i trećeg u proizvodnji jakih alkoholnih pića, koji znači ne samo konkretne benefite nego i ozbiljan marketing koji nam treba. Sa aspekta finansija radujemo se, jer će ova firma doprinijeti državnom i lokalnom budžetu. Očekujemo uspješnu priču“, poručio je Damjanović.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services