Skip to main content

Bitkoin izgubio 50 odsto vrijednosti

Bitkoin izgubio 50 odsto vrijednosti



Bitkoin izgubio 50 odsto vrijednosti
Foto: B92

Nakon velikog pada u četvrtak uveče, kada su neke od najjačih kriptovaluta izgubile i više od 10 odsto svoje vrijednosti, i djelimične stabilizacije tokom petka, u subotu ujutru nastavio se loš trend za digitalni novac.

Ovaj pad „zbrisao“ je više od 600 milijardi dolara tržišne vrijednosti bitkoina, dok je sa cijelog kripto tržišta „nestalo“ više od jednog biliona dolara, prenosi Blumberg računicu kompanije „Bispok investment grup“.

Kao jedan od razloga za nagli pad vrijednosti kriptovaluta navodi se najava administracije SAD da bi sledećeg mjeseca mogla da bude objavljena početna vladina strategija za digitalnu imovinu, i da će od saveznih agencija biti zatraženo da procijene rizike i mogućnosti koje ona predstavlja.

Pojedini analitičari očekuju dalji pad kriptovaluta, pa su se pojavile i prognoze da bi nakon eventualnog smanjenja vrijednosti do 30.000 dolara moglo da se dogodi drastično urušavanje bitkoina, čija bi cijena mogla da padne sve do 10.000 dolara.

Tokom poslednja 24 sata najpoznatija kriptovaluta izgubila je više od šest odsto svoje vrijednosti, dok je u proteklih nedjelju dana cijena smanjena za 16 procenata.

Trenutna cijena bitkoina je 35.900 dolara, a tržišna kapitalizacija je nešto manja od 683 milijarde dolara.

Iter, druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, potonuo je za 24 sata skoro 10 odsto, na 2.490 dolara. Pad u proteklih nedjelju dana iznosio je oko 24 procenata, a tržišna kapitalizacija je na nivou od 299 milijardi dolara.

I sve ostale vodeće digitalne valute nalaze se „u crvenom“, pa su tako gubitke u protekla 24 sata zabilježili solana (14,70 odsto), BNB (11 odsto) i kardano (8,17 odsto). polkadot je izgubio 13,74 odsto vrijednosti, a Tetera 13,29 procenata.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci