Skip to main content

Bitkoin ponovo pada!

Bitkoin ponovo pada!
Najveća globalna kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji je pala za čak 7,1 posto na 29.209 dolara, na nivo koji je posljednji put zabilježen 30. maja. Drugi tokeni su takođe oslabili, pri čemu je eter potonuo za 7,3 procenta na 1.725 dolara, a avalanč se stropoštao za 9,3 odsto.

Preokret je došao samo dan nakon što je bitkoin ponovo bilježio vrijednost iznad 31.000 dolara, što je podstaklo očekivanja među nekim investitorima da postoji prostor za njegov dalji rast. Međutim, najstarija svjetska kriptovaluta je naišla na otpor između nivoa od 31.500 do 32.000 dolara, kaže Markus Sotiriju, analitičar britanske brokerske kuće za digitalnu imovinu GlobalBlok, preneo je Tanjug.

Pad kriptovaluta je uslijedio jer su američke akcije na terminskom trgovanju ostale u minusu, dok je dolar nastavio da jača. Skok prinosa na američke državne obveznice potpirio je strah da bi rast troškova zaduživanja mogao da izazove recesiju. Bitkoin je u snažnoj korelaciji sa kretanjem cena druge rizične imovine, poput akcija, u poslednjih nekoliko godina.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci