Skip to main content

EPCG: Prosječan novembarski račun za struju 29,7 eura

EPCG: Prosječan novembarski račun za struju 29,7 euraEPCG: Prosječan novembarski račun za struju 29,7 eura
Foto: EPCG

”Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,71 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 16,78 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 37,79 eura”, navode iz EPCG.

Ističu da čak 64,67 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura 17,92 odsto kupaca, od 50 do 100 eura 14,41 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 3 odsto kupaca.

Navode da je novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 40 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 146.937 kupaca.

”Podsjećamo da je u toku, do 31. decembra, prijavljivanje za projekat SOLARI 3000+ i Solari 500+, po Javnom pozivu raspisanom 1. novembra. Predmet Javnog poziva kojeg su raspisali EPCG I EKO FOND je je finansiranje i subvencioniranje korisnika za kupovinu i ugradnju fotonaponskih sistema snage do 10 kW za individualne stambene objekte, odnosno za fonaponskih sistema snage do 30 kW za pravna i fizička lica, vlasnike poslovnih objekata, uz 20 odsto subvencije Eko fonda”, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani kupci električne energije, kako navode iz EPCG-a, koji budu ispunili uslove neophodne za korišćenje energije sunca, učešćem u projektu u prilici su da od potrošača i kupaca postanu proizvođači električne energije, da proizvode električnu energiju za sopstvene potrebe, a eventualno ostvarene viškove prodaju nacionalnoj elektroenergetskoj kompaniji.

”Korisniku projekta će se obezbijediti i tehnička i logistička podrška zaposlenih u EPCG, kao u izgradnji tako i u prikupljanju neophodne dokumentacije i saglasnosti, da investiciju otplaćuje u jednakim mjesečnim iznosima čiji ukupan iznos ne može biti veći od prosječnog računa za utrošenu električnu energiju tog korisnika, na period do 10 godina, u zavisnosti od visine investicije. Svi detalji o projektu dostupni su na www.solari.epcg.com”, poručuju iz te kompanije.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci