• Vijesti
  • Ekonomija
  • Ibrahimović– Gašparikova: UNDP će i dalje biti partner Vladi Crne Gore

DISKUTOVANO O PROJEKTIMA I PLANOVIMA ZA OVU GODINU

Ibrahimović– Gašparikova: UNDP će i dalje biti partner Vladi Crne Gore

Ibrahimović– Gašparikova: UNDP će i dalje biti partner Vladi Crne Gore


Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a Danielom Gašparikovom, sa kojom je razgovarao na temu projekata koje Ministarstvo kapitalnih investicija razvija i sprovodi, ali i planovima za ovu godinu.
Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a Danielom Gašparikovom, sa kojom je razgovarao na temu projekata koje Ministarstvo kapitalnih investicija razvija i sprovodi, ali i planovima za ovu godinu.Na početku sastanka ministar Ibrahimović se osvrnuo na napore i aktivnosti koje Ministarstvo kapitalnih investicija intenzivno sprovodi sa ciljem unapređenja svih oblasti saobraćaja i energetike, uz svakodnevne izazove sa kojima se suočava ovaj resor i temama koje su vrlo često u fokusu pažnje javnosti.

Takođe je prezentovao aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim regulativama, naročito u oblasti energetike. Kada je riječ o projektima iz oblasti energetske efikasnosti, na sastanku je bilo riječi o projektima koji se odnose na energetsku efikasnost u javnim ustanovama ali i u domaćinstvima, imajući u vidu globalne promjene koje se dešavaju u ovoj oblasti, ali i zagađenja u gradovima,  naročito na sjeveru Crne Gore.

Susret je bio prilika da se razgovara i o nekim aktuelnim temama, kao što je situacija sa zagađenjem vazduha u Pljevljima i u tom smislu aktivnostima koje je ministarstvo preduzelo, prije svega u dijelu proglašenja projekta toplifikacije Pljevalja projektom od javnog interesa.

Stalna predstavnica UNDP-a Gašparikova upoznala je ministra sa konkretnim rezultatima projekata koji se realizuju u Pljevljima, naglašavajući podršku UNDP-a unapređenju energetske efikasnosti u domaćinstvima. Istakla je da je u fokusu UNDP-a razvoj lokalne zajednice,  podsjećajući da bi projekti sprovedeni u Pljevljima mogli poslužiti kao model koji je primjenjiv i u ostalim lokalnim samoupravama.

Gašparikova je poručila da će UNDP i dalje biti partner crnogorskoj Vladi, kako bi zajednički radili na razvoju projekata sa održivim rješenjima i dugoročnim efektima.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services