Skip to main content

parlamentarni izbori

Knežević: Vratićemo topli obrok, prevoz, regres i zimnicu, radnicima odmah 13 odsto veća plata

Knežević: Vratićemo topli obrok, prevoz, regres i zimnicu, radnicima odmah 13 odsto veća plata


Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević najavio je sinoć da će ta koalicija vratiti nivo radničkih prava iz vremena bivše Jugoslavije.
Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević najavio je sinoć da će ta koalicija vratiti nivo radničkih prava iz vremena bivše Jugoslavije.


Knežević: Vratićemo topli obrok, prevoz, regres i zimnicu, radnicima odmah 13 odsto veća plata
Foto: ZBCG

„Ne želimo da lažemo ljude, ali vam obećavam ono realno da ćemo vratiti i topli obrok, prevoz, regres i zimnicu na osnovu one plate koje već sad primaju, što se posebno odnose na one u privatnom sektoru, koji su do sada masovno izrabljivani i uništavani od strane privatnika“, kazao je Knežević na predizbornom skupu.

On je saopštio konkretno da će na taj način radnici dobiti 13 odsto veću platu.

„To možemo da realizujemo kroz obične izmjene i dopune zakona, već na prvom skupštinskom zasijedanju. Imamo ideje, imamo spremnosti i imamo kuraži da Crnu Goru vratimo na kolosjek od 30. avgusta“, poručio je Knežević.

Dvije fabrike na sjeveru

On je najavio da će zajedno sa Srbijom otvoriti dvije fabrike na sjeveru Crne Gore, kako bi zaposlili građane i kako oni ne bi postajali radnička sirotinja po Podgorici i Budvi.

„I kako ne bi rasklapali suncobrane bjelosvjetskim ološima koji ih maltretiraju po kazinima i ekskluzivnim zatvorenim plažama…jer sjever Crne Gore zaslužuje da bude motorni zamajac naše države“, istakao je Knežević.

PES i DPS

On je imao posebnu poruku za lidere Evrope sad.

„Mi se ne možemo trkati sa Milojkom Spajićem. Mi vam ne možemo obećati da ćete živjeti 150 godina. Jer, kako kaže jedan moj komšija kad je čuo da ćemo živjeti po 150 godina: Mi nećemo imati đe ležat„, kazao je u svom stilu Knežević.

Objasnio je da građanima ne može obećati nerealne stvari.

„Ja vam ne mogu garantovati život dug kao kornjačama sa Galapagosa, da će vam izrasti kosa jer da to može izrasla bi meni, da ću vam skratiti uši jer bi to uradio sebi, da ću korigovati trepavice jer bi to uradio sebi“, kazao je Knežević.

On je dodao da građanima ne može obećati da će ih juriti Singapurke, Japanke i Francuskinje jer želi da bude pošten prema njima.

„U ovo trenutku neki zapadni faktori žele da naprave koaliciju DPS-PES i da ponište onu pobjedu i glasove od 30. avgusta“, poručio je Knežević.

Zapadne ambasade

Odgovorio je na optužbe iz prvog kruga predsjedničkih izbora da su DPS I DF dvije strane jedne iste medalje.

„Pogledajte listu PES-a, sve vri od DPS-a, a ako pogledate listu DPS-a mnogo supe, a malo mesa. Zato bi neko od ambasada da pomiješa te dvije supe. Zato je naša obaveza da pošaljemo poruku Milojku Spajiću, Jakovu Milatoviću, Oliveri Injac, Andreju Miloviću da nijesu se naši đedovi i prađedovi rame uz rame borili sa prađedovima Eskobara, Lajčaka, Bilčika, Picule“, izjavio je Knežević.

On je poručio PES-u da ne sluša nikoga u ambasadama, da sluša jedino glas naroda, a glas naroda je jasan da nema koalicije sa DPS-om, ni sa nasljeđem Mila Đukanovića.

„Ne mogu u koaliciju sa onima koji su opljačkali ovu državu“, poručio je Knežević, uz napomenu da su jednako gradili Crnu Goru, kao oni koji su slavili 21.maja.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci