Skip to main content

Zna se koga korisnici biraju!

Kompanija MTEL je apsolutni lider u telekomunikacijama u Crnoj Gori

Kompanija MTEL je apsolutni lider u telekomunikacijama u Crnoj Gori


Petnaest godina rada kompanija MTEL proslavlja uz poslovne rezultate koji pokazuju da su proteklih osam mjeseci najupsješniji u poslovanju do sada.
Petnaest godina rada kompanija MTEL proslavlja uz poslovne rezultate koji pokazuju da su proteklih osam mjeseci najupsješniji u poslovanju do sada.


Kompanija MTEL je apsolutni lider u telekomunikacijama u Crnoj Gori
Foto: Mtel

„MTEL je zauzeo lidersku poziciju i na tržišu Interneta, pored liderske pozicije u broju korisnika u mobilnoj telefoniji i televiziji. Naime, na kraju avgusta 2022. godine dostigli su rekordnih  42,9%  tržišta širokopojasnog Interneta sa ukupno  83.065 korisnika.  U odnosu na avgust prethodne godine, MTEL je učvrstio lidersku poziciju i  u broju TV korisnika, ostvarivši 38,9% tržišnog učešća, uz rast od preko 7 hiljada korisnika.  Tako je na kraju avgusta čak 100.066 TV korisnika koristilo MTEL servise, a od toga je preko 49.359 korisnika koristilo TV i Internet servis putem optike“, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kako navode, rekordni rezultati  u prošlom mjesecu postignuti su  i u segmentu mobilne telefonije, pa sada MTEL ima 512.833 korisnika , što je  37,96% tržišnog učešća, uz ukupan rast baze više od 7%.

Zauzeli su  prvo mjesto i u rezidencijalnom segmentu sa ukupno 124.904 korisnika i rastom od 12%. Ljetnja turistička sezona doprinijela je dominantnoj  prodaji prepaid paketa. Za samo tri mjerseca MTEL je prodao blizu 160 hiljada prepaid paketa ostvarujući ubjedljivo najbolji rezultat.

Broj romera u prvih osam mjeseci 2022. godine povećan je za 15% u odnosu na isti period prošle godine. Samo u avgustu broj romera iz 104 države je iznosio 791.574. Prihod od rominga inostranih operatora za osam mjeseci 2022. godine takođe bilježi rast i to za 18% u odnosu na isti period prošle godine.

„Zadovoljstvo korisnika MTEL mrežom pokazuje i podatak da je čak 3.173 korisnika u mobilnoj i 339 korisnika u fiksnoj telefoniji izvršilo prenos iz druge u MTEL mrežu za osam mjeseci ove godine.  U Crnoj Gori se zna koga korisnici biraju – kompaniju MTEL!“, navodi se u saopštenju.

Navode da je pozitivan trend broja korisnika u svim segmentima poslovanja, uslovio je i i rast prihoda. Uporedni finansijski pokazatelji za osam mjeseci 2022. godine u odnosu na 2021. godinu pokazuju da su prihodi od Internet korisnika  veći za 12%. Najviše domaćinstava u Crnoj Gori televizijski program prati upravo preko MTEL-ove kablovske, optičke i satelitske infrastrukture, pa je zabilježen i rast prihoda od kablovske televizije za 11%, a od mSAT korisnika koji putem satelitske televizije prate TV sadržaje čak za 50%. Prihodi od aktivacije SIM kartica su veći za 46%, a prihodi od prepaid korisnika veći za 35%. Povećanje od 11% zabilježeno je i u prihodima od postpaid korisnika za navedeni uporedni period.

„Uspješno poslovanje i rekordni rezultati su ostvareni jer su korisnici ti koji su prepoznali MTEL-ov prijateljski pristup koji, od svog osnivanja, stoji iza slogana „Imate prijatelje“. Kompanija će, kroz najnovije digitalne platformame i vrhunski kontent, svojim korisnicima nastaviti da pruža najkvalitetnije napredne servise. Kao nosilac četvrte digitalne industrijske revolucije, razvojem optičke mreže, MTEL je pripremio infrastrukturu za uspostavljanje 5G mobilne mreže uz puštanje prve 5G bazne stanice“, ističu iz kompanije.

Budućnost telko industrije prevazilazi tradicionalne telekomunikacione usluge i biće okrenuta inovativnim servisima čija osnova će biti kvalitetna i moderna infrastruktura, a ogleda se u širenju portfolija i primjeni novih tehnologija u svim sferama života i društva.

 Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci