Kovačević: Vlada da kupi Željezaru od novca EPCG

Kovačević: Vlada da kupi Željezaru od novca EPCGKovačević: Vlada da kupi Željezaru od novca EPCG
Foto: RTNK

Obećao je da će tokom dana kontaktirati premijera Dritana Abazovića, potencijalnog investitora Miodraga Daku Davidovića i predsjednika Upravnog odbora Elektroprivrede Milutina Đukanovića.

Radnici Željezare, koji su proveli noć na krovu fabrike štrajkujući glađu, blokirali su sinoć kapiju transporta i poručili da u Željezaru može ući samo premijer Dritan Abazović. Traže od predsjednika Vlade da država preuzme Željezaru.

,Nama su kao lokalnoj upravi mogućnosti ograničene, ali smo uvijek bili uz radnike“, kazao je predsjednik opštine Nikšić, koji je sinoć i juttros obišao radnike Željezare koji štrajkuju glađu.

,, Na osnovu informacija koje su nam u prethodnom periodu bile javno dostupne, sa radnicima sam razgovarao o ideji da vidimo da li postoji mogućnost, s obzirom na to da je EPCG Vladi ustupila dobit od 30 miliona eura-da država sa tim novcem kupi Željezaru, da je na upravljanje Elektroprivredi ili napravi proizvod koji bi bio primamljiv stranim investitorima“, poručio je Kovačević.

Danas će, kako je najavio, kontaktirati i premijera Dritana Abazovića i potencijalnog kupca Miodraga Davidovića u nadi da će se doći do povoljnog rješenja i po radnike i grad i državu.

Radnici ostaju u krugu i na krovu fabrike i nastavljaju štrajk glađu. Intervenisala je i ekipa Hitne pomoći koja je ukazala pomoć jednom radniku.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services