Skip to main content

Lider u regionu: Čak 1,9 odsto Srba investiralo u kriptovalute

Lider u regionu: Čak 1,9 odsto Srba investiralo u kriptovaluteLider u regionu: Čak 1,9 odsto Srba investiralo u kriptovalute
CC BY 2.0 / BTC Keychain / Bitcoin & Litecoin

Prema analizi kompanije TriplA, investitori u kriptovalute čine 1,9 odsto stanovništva u Srbiji, dok su na drugom mjestu stanovnici Slovenije, kojih je 1,7 odsto u ukupnoj populaciji, piše portal Blumberg Adrija.

U Hrvatskoj kriptovalute posjeduje 1,6 odsto stanovnika, u Bosni i Hercegovini 1,4 odsto, a u Sjevernoj Makedoniji je u virtuelni novac uložilo 1,3 odsto stanovnika, podaci su TriplA.

„Kriptovalute su pokazale značajnu volatilnost u 2022. godini, idući ruku pod ruku sa negativnim stavom globalnih investitora prema riziku“, zaključio je analitički tim portala.

Indeks Blumberg Galaksi Kripto je, kako su naveli, u padu od 54 odsto od početka godine, ali je nedavno zabilježen rast od 43 odsto u odnosu na kraj prvog polugodišta 2022. godine.

„Pretpostavlja se da postoji srednjoročni potencijal rasta, s obzirom na atraktivni nivo cijena za ulazak u kriptoimovinu“, naveli su analitičari, prenosi B92 pisanje Investitora.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci