Skip to main content

NTO: Veliko interesovanje turoperatora iz Češke i Slovačke za Crnu Goru

NTO: Veliko interesovanje turoperatora iz Češke i Slovačke za Crnu GoruNTO: Veliko interesovanje turoperatora iz Češke i Slovačke za Crnu Goru
Foto: NTO

Webinar su otvorili predstavnici NTO-a koji su istakli da će u narednom periodu tržišta Češke i Slovačke biti u fokusu Crne Gore, i da NTO planira da kroz različite promotivne aktivnosti na ovim tržištima, podstakne turiste iz Češke i Slovačke da odaberu Crnu Goru kao sledeću destinaciju za svoj odmor.

Predstavnici nacionalne avio-kompanije Er Montenegro informisali su turoperatore da od juna uvode letove na relaciji Tivat – Prag, dva puta sedmično, što je izazvalo značajno interesovanje turoperatora da u svoje programe za ovu godinu uvrste Crnu Goru kao turističku destinaciju.

„Webinar je bio prilika i da predstavnici Željezničkog prevoza upoznaju turoperatore sa mogućnostima upoznavanja Crne Gore i njenih prirodnih ljepota kroz putovanje vozom“, navodi se u saopštenju Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Webinaru su prisustvovali neki od najznačajnijih turoperatora iz Češke i Slovačke među kojima su, Axamit Travel, Cestovní kancelář FISCHER, CK Datour, CK Toulky Evropou, Exclusive Tour, Deluxea, KARETA Tour, MONOI, Metred, Eso Travel i Poznaj Travel.

Mario Borak iz turoperatora Poznaj Travel rekao je da su ponovo saznali nešto novo o Crnoj Gori, što im je koristilo u svakom pogledu, uključujući i više informacija o aktivnostima avio kompanije Er Montenegro.

„Takođe, upoznavanje sa lokalnim turističkim organizacijama biće od velike pomoći, ne samo u informisanju, već i u organizovanju obilazaka. Sa zadovoljstvom ćemo prenijeti ovo znanje našim klijentima kako bismo ih privukli da posjete destinaciju. Crna Gora ima šta da ponudi! Ukoliko se organizuju studijske posjete sa ove destinacije, u cilju upoznavanja i promocije Crne Gore, željeli bismo da učestvujemo u tome“, rekao je Borak.

Direktorka turoperatora Metred, Ivana Svěchotová, veoma je zadovoljna organizacijom webinara.

„Zbog činjenice da je cijeli webinar bio veoma dobro organizovan, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa glavnim prirodnim, kulturnim i istorijskim ljepotama Crne Gore. Zahvaljujući logističkoj podjeli webinara na pojedinačne oblasti i gradove, pružila se šansa da se Crna Gora upozna ne samo u cjelini, već i da se identifikuje ono glavno što je karakteriše i šta vrijedi vidjeti“, rekla je Svěchotová.

Ona je kazala da su impresivni video snimci i prijatne prezentacije pojedinačnih prezentera uljepšali turističko iskustvo.

„Veoma cijenim što je sastavni dio cjelokupnog webinara bila prezentacija kompanije Er Montenegro i nacionalnog željezničkog prevoznika. Oba ova prevoznika su pomogla svim slušaocima da steknu brzu sliku o tome kako doći do odredišta i kako putovati u destinaciji. Još jednom hvala cijelom timu na veoma inspirativnom webinaru. Vjerujem da će zahvaljujući takvoj prezentaciji popularnost Crne Gore rasti veoma brzo. Za sebe mogu reći da neću oklijevati da ovu destinaciju ponudim klijentima“, navela je Svěchotová.

Menadžerka u turoperatoru CTC – Czech Travel Center, Jessie Hronešová, zahvalila se na pozivu da prisustvuju i istakla da je događaj bio veoma koristan i da će rado vidjeti prezentacije i video snimke pojedinačnih destinacija ponovo, kako bi napravili atraktivne aranžmane za Crnu Goru.

Turoperatori su tokom webinara imali priliku i da, odgovarajući na kviz pitanja o Crnoj Gori, učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vrijedne hotelske aranžmane, avio i karte za željeznički prevoz koje su obezbijedili lokalne turističke organizacije Bara i Kolašina, nacionalna avio kompanija Er Montenegro i Željeznički prevoz.

NTO će, u cilju promocije Crne Gore na tržištima Češke i Slovačke, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, učestvovati na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma Holiday World 2022, koji će se održati od 18. do 20. marta u Pragu.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci