Opština Herceg Novi traži stečaj za bolnicu Meljine

Opština Herceg Novi traži stečaj za bolnicu MeljineOpština Herceg Novi traži stečaj za bolnicu Meljine
Foto: RTHN

Iz Opštine traže da sud uputi zahtjev Specijalnom državnom tužilaštvu da im omogući kopiranje dijela dokumentacije koji je u njihovom posjedu, a sudija Dragan Vučević je kazao da su nešto od dokumentacije pribavili iz prethodnih postupaka, imajući u vidu da je više puta do sada bilo pokušaja da se i u ovu kompaniju biznismena Duška Kneževića uvede stečaj.

Podsjećamo, Opština je u oktobru 2021. godine pokrenula postupak uvođenja stečaja u kompleks koji obuhvata i bolnicu Meljine, zbod duga od oko 850.000 eura sa dospjelim kamatama po osnovu poreza na nepokretnost.

Ovo je drugo odlaganje ročišta, a prethodno je bilo zakazano za 25. novembar. Ranijih godina je tri puta uvođen stečaj u tu kompaniju, pa poništavan. Meljine kompleks je kompanija koja je upravljala bolnicom Meljine, u koju je stečaj prvi put uveden u avgustu 2019. godine.

Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi, kazao je da je cilj da se objedini stečaj u kompletnoj ustanovi, kako bi država mogla na lakši način, ako to bude rješenje, da povrati imovinu. Kako su građani Herceg Novog u prethodnom periodu na protestima isticali, cilj je da se bolnica očuva i ostavi građanima ovog grada, te da država pod hitno raskine štetni ugovor sa kompanijom koja upravlja bolničkim kompleksom, odnosno Atlas grupom, na čijem je čelu biznismen Duško Knežević.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je poručila da je nažalost bolnica u Meljinama služila drugim stvarima, umjesto njene primarne svrhe.

– Bolnica je bila kolateralna šteta između sukoba interesa. Ova vlada je multiresorski krenula u rešavanje tog problema, koji nije rešiv bez sudskog epiloga, no bez obzira na to, prepoznavajući značaj bolnice, održavala je u životu finansiranjem bolnice i svih zaposlenih kako bi bolnica nastavila da funkcioniše. Vlada je prepoznala problem i u potpunosti smo spremni da joj vratimo pravu namjenu, a to podrazumijeva uključivanje više resora – poručila je tada ministarka Borovinić Bojović.

Ona je tom prilikom istakla da će se Vlada angažovati kako bi se rešenje što prije pronašlo. I lokalni parlament Herceg Novog sastajao se kako bi se pronašlo rešenje, a predsjednik Opštine Stevan Katić ranije je istakao je da bi država trebalo da preuzme bolnicu Meljine dok se ne riješe pravni procesi i pitanje imovine, te da se mora naći način da se obezbijedi normalno funkcionisanje bolnice.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services