Skip to main content

Puštena u rad prva solarna elektrana u Nikšiću

Puštena u rad prva solarna elektrana u NikšićuPuštena u rad prva solarna elektrana u Nikšiću
Foto: EPCG

Postavljena je na kući porodice Kisić u Rastovcu. Solarni paneli su postavljeni na još tri lokacije u Nikšiću.

Izvrsni direktor EPCG Nikola Rovčanin ističe izuzetno zadovoljstvo što je prvi korisnik projekta Solari 3000+ dobio panele. Navodi i da ovim činom Elektroprivreda pokreće proces zelene tranzicije, a sve u cilju stvaranja održivih izvora energije i smanjena karbonizacije.

Predsjednik Opstine Nikšić Marko Kovačević naglašava da ovaj projekat znači unapređenje cijelog Nikšića, budući da je u projekat uključena i nova kompanija „Solar gradnja“, što znači još više radnih mjesta.

Predsjednik borda direktora EPCG Milutin Đukanović kađe da ovaj potez dokazuje da će Elektroprivreda pobjediti u zelenoj tranziciji. Dodaje i da očekuju unapređenje ovog procesa, kako bi građani Crne Gore imali brojne benefite koje sa sobom nose solarni paneli.

Prema riječima Ivana Kisića, na čijoj su kući solarni paneli postavljeni, od ranije planira ugradnju solarnih panela, prvenstveno zbog zelene energije i efikasnosti.

„Ovo će mnogo pomoći našem domaćinstvu. Vidimo da svakog dana skaču cijene energenata, smatram da će ovo biti adekvatna zamjena“, kaže Kisić.

Nakon svečanog otvaranja, Kovačević, Đukanović i Rovčanin, sa predstavnicima Elektroprivrede, posjetili su i druge objekte na kojima su postavljeni solarni paneli.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci