Skip to main content

Rađenović: Morsko dobro završilo vodeni terminal kod Aerodroma Tivat u rekordnom roku

Rađenović: Morsko dobro završilo vodeni terminal kod Aerodroma Tivat u rekordnom rokuRađenović: Morsko dobro završilo vodeni terminal kod Aerodroma Tivat u rekordnom roku
Foto: Privatna arhiva

Riječ je o jednom postojećem betonskom mulu na koji je dodat jedan manji plutajući dok, te okolnom prostoru koji će biti asfaltiran i petvoren u parking. Ideja je da se dio putnika koji u Tivat dolaze avionima, a konačna destinacija su im hoteli u Tivtu i drugim gradovima Boke, umjesto zakrčenim drumskim saobraćajnicama, od aerodroma transferišu gliserima i putničkim brodićima.

U čišćenje i uređenje ove lokacije Morsko dobro je uložilo oko 30.000 eura, a to preduzeće i ACG zajedno će upravljati pristaništem sa kojeg će putnike moći da preuzmu samo brodari koji su se već javili na oglas Morskog dobra.

Za dovoženje putnika od terminalne zgrade aerodroma do pristaništa u Kukoljini, kako se čulo, koristiće se interna drumske saobraćajnica aerodroma koju sada koriste taksisti za pristup terminalu, a čime će se izbjeći zakrčena Jadranska magistrala.

pristanistemorskodobro

Predsjednik Upravnog odbora JP Morsko dobro, Blažo Rađenović je objavio više fotografija vodenog terminala i saopštio:

“Još jedan završen projekat JPMD u rekordno kratkom roku. Veliku zahvalnost što je Crna Gora dobila novi projekat i turističku ponudu u vidu prevoza vodenim putem od aerodroma Tivat do krajnje destinacije gosta, pored kolega iz JPMD koje je predvodio Vukašin Mijatović dugujemo premijeru Dritan Abazovic koji je i inicijator ideje, našoj resornoj ministarki Ana Novakovic na potpunoj logistici, ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću, ministru ekonomskog razvoja i turizma Goranu Đuroviću, komunalnoj inspekciji i policiji Opstine Tivat i Komunalnom preduzeću Tivat!” Ovo je pokazatelj kad postoji volja i spremnost da za kratko vrijeme mozemo mnogo. Idemo dalje u nove pobjede i nove projekte, naš brod progresa niko više ne moze zaustaviti, EU je blizu zato svi dobronamjerni i spremni da pomognu su i vise nego dobrodošli!!”, poručio je on.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci