Skip to main content

Sveti Stefan i Miločer zatvoreni! Morsko dobro: Čekamo još 10 dana, pa raskid ugovora

Sveti Stefan i Miločer zatvoreni! Morsko dobro: Čekamo još 10 dana, pa raskid ugovoraSveti Stefan i Miločer zatvoreni! Morsko dobro: Čekamo još 10 dana, pa raskid ugovora
Sveti Stefan

Iz Vlade nastoje, kažu, da hotel uskoro otvori vrata.

“Nastavićemo s realizacijom aktivnosti koje bi nam omogućile brzo otvaranje hotela, od kojih je svakako najbrži mehanizam direktnih pregovora s kompanijom ‘Adriatic Properties’ o postizanju održivog dogovora za nastavak saradnje”, ističu u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Hotel Sveti Stefan je zatvoren od prošle godine, nakon što je građanima prvi put bilo dozvoljeno kupanje na hotelskim plažama. Zakupac je insistirao da one budu rezervisane samo za goste. Sada je spor između Crne Gore i Adrijatik Propertisa pred sudom u Londonu.

Turizmolog Miško Rađenović kaže da je zatvoren Svetac nemjerljiva šteta za crnogorski turizam.

“Sveti Stefan nije hotel koji može za dva dana da se otvori ili zatvori, veliki je uticaj vremenskih prilika i neprilika. Obavezno pod hitno se mora riješiti situacija ali se ne može riješiti ćutanjem”, kaže Rađenović.

Elitne plaže poput Kraljičine, Kraljeve i Svetostefanovske danas su neuređene, bez mobilijara i otvorene za sve posjetioce. Iz Morskog dobra zato nemaju više strpljenja za kompaniju “Adriatik Propertis”.

“Ukoliko ne dođe do dogovora narednih 10 dana zahtijevaćemo od resornog ministarstva dozvolu da raskinemo ugovor o zakupu u zoni morskog dobra. Ta kupališta ni dan danas nijesu uređena i treba zahtijevati da tim kupalištima u sezoni 2022. upravljamo mi”, kazao je Mladen Mikijelj direktor Morskog dobra.

Iz ‘Adriatic propertisa’ su nam kratko odgovorili da zbog povjerljivosti sudskog postupka koji se vodi u Londonu ne smiju davati nikakve komentare.

Kako god, mora se što prije reagovati, smatra Rađenović.

“Država mora da odluči da li će to biti ovaj ili drugi menadžment, Sveti Stefan mora da se otvori”, kategoričan je Rađenović.

U protivnom, slika zatvorenog sveca biće uspomena sa ljetovanja koju će mnogi ponijeti iz Crne Gore.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci