Skip to main content

Usvojen prigovor Vlade, mjera u slučaju Svetog Stefana nezakonita

Usvojen prigovor Vlade, mjera u slučaju Svetog Stefana nezakonita




Ta informacija potvrđena je zvanično za Portal RTCG u Vladi Crne Gore.

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić 15. septembra ove godine donio je odluku kojom Privredni sud privremeno zabranjuje Vladi i Budvanskoj rivijeri da preduzimaju radnje koje mogu nanijeti štetu kompaniji Adriatic Properties, kao i da izvrše promjene na imovini koja je predmet ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer.

Vijeće Privrednog suda Crne Gore je na sjednici od 8.decembra 2021.godine donijelo odluku o ukidanju rješenja Privrednog suda I.br.96/21 od15.septembra 2021. godine. Septembarskim rješenjem se protiv Budvanske rivijere AD i Ministarstva ekonomskog razvoja određuje privremena mjera zabrane preuzimanja radnji na štetu kompanije Adriatic Properties doo, i vršenja promjena na imovini koja je predmet ugovora o zakupu hotela ”Aman Sveti Stefan”, ”Vila Miločer” i ”Kraljičina plaža”.

Prilikom donošenja odluke, vijeće suda je utvrdilo da su prigovori Ministarstva ekonomskog razvoja i Budvanske rivijere na predlog za izvršenje bili osnovani, i da je postupajući sudija donošenjem rješenja u korist Adriatic Properties, a na štetu države, bitno povrijedio odredbe parničnog i izvršnog postupka.

U bitnom, Vijeće navodi da je postupajući sudija morao da odbaci predlog za određivanje privremene mjere, koji je u ime kompanije Adriatic Properties potpisao advokat Nikola Martinović, jer je isti bio neuredan i nije sadržao konkretne predloge mjera obezbjeđenja, niti je u istom označena imovina koja je predmet predloga za određivanje privremene mjere.

Sud je cijenio i druge navode iznijete u postupku, ali je utvrdio da je rješenje sudije nezakonito i da su navodi iznijeti u rješenju bez pravnog osnova, pa se predmet stoga vraća prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci