Skip to main content

Zetagradnja najavljuje izlazak na berzu

Zetagradnja najavljuje izlazak na berzu



Zetagradnja najavljuje izlazak na berzu
Foto: Screenshot

„Mislim da ću u roku od tri do četiri godine staviti Zetagradnju na berzu gdje će svi moći da kupe akcije i da očekuju uredne dividende. Danas jednostavno u bankarskom sektoru na svoj novac nemate nikakav prinos ili je to minimalno, tako da mislim da ćemo u budućnosti biti akcionarsko društvo“, kazao je Radović za Bankar podcast.

On je najavio i ulazak u investicioni biznis. Kako je kazao, namjeravaju da ljudima u Crnoj Gori ponude da trguju njihovim novcem po svijetu, uz određene prinose.

„Mislim da ćemo sa tim da krenemo do kraja godine. To je ozbiljan posao i ozbiljan projekat. Radimo na tome intenzivno. To ću vezati za Zetagradnju, da bude neki Zetagradnja Finance, jer su ljudi stekli povjerenje u moj posao u Crnoj Gori“, rekao je Radović.

Kako je kazao, imaju namjeru da sa Zetagradnjom vrlo brzo izađu na tržište Austrije i EU.

“Zetagradnja je izgradila preko četiri hiljade stanova, i ne samo stanova nego poslovnih zgrada i carinskih magacina. Dokazali smo se na svom tržištu“, naveo je Radović.

On je dodao da su bili prisutni na tržištu Bosne i Hercegovine (BiH), a u Ljubljani su već treću godinu.

„Krećemo po Srbiji da se bavimo intenzivno gradnjom sa krajnjim ciljem da preko Slovenije pređemo u Austriju“, kazao je Radović.

On je ocijenio da je građevina unosan biznis u svijetu.

„Da sam bilo gdje drugo gradio u ovoj količini i u ovim brojevima, moje bogatstvo bi nekoliko puta bilo veće. Ovdje je ipak skučeno tržište“, saopštio je Radović.

On je kazao da najskuplji stan u Podgorici prodaje za 1,8 hiljada eura, a u Ljubljani ga nema ispod 4,5 hiljada eura do šest hiljada eura.

„Radna snaga je skuplja, ali su cijene materijala iste kao u Podgorici. Danas je na našem tržištu opšte ludilo, ne samo kod nas, nego u cijelom regionu. Nevjerovatna je tražnja. Danas dva druga sjednu i dogovore se da grade zgradu. To je u Sloveniji potpuno drugačije organizovano“, naveo je Radović.

Na pitanje da li je tačno da Zetagradnja nema osnovna sredstva i da poslove delegira podizvođačima, Radović je odgovorio da je to istina i da veliki investitori u svijetu rade na taj način.

„Veliki investitori neće da imaju svoju operativu, osim u niskogradnji. U visokogradnji treba da imate novac i znanje koje prodajete tržištu“, dodao je Radović.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare