• Vijesti
  • Globus
  • Djeca zbog ljutog čipsa završavaju u bolnicama, doktori upozoravaju na opasan izazov

#OneChipChallenge

Djeca zbog ljutog čipsa završavaju u bolnicama, doktori upozoravaju na opasan izazov

Djeca zbog ljutog čipsa završavaju u bolnicama, doktori upozoravaju na opasan izazov


Ako ste prisutni na društvenim mrežama, posebno na TikToku, možda ste već čuli za #OneChipChallenge. Zbog ovog novog izazova, koji je osmislila kompanija Paqui, koja proizvodi tortilje, mnogo djece već je završilo u bolnicama.
Ako ste prisutni na društvenim mrežama, posebno na TikToku, možda ste već čuli za #OneChipChallenge. Zbog ovog novog izazova, koji je osmislila kompanija Paqui, koja proizvodi tortilje, mnogo djece već je završilo u bolnicama.Na web stranici kompanije navodi se da novi čips koji su lansirali na tržište sadrži izuzetno ljutu papričicu, a korisnici se podstiču da pokušaju da pojedu čitavu kesicu pa sačekaju što je duže moguće da nešto ne popiju, a onda objave svoje reakcije na internetu.

Ali medicinski stručnjaci upozoravaju da je mnogoj djeci to uzrokovalo nepodnošljive bolove, zbog kojih su hospitalizovana.

Tiktokerka @angela_b157 objavila je video svoje nećakinje koja je završila u bolnici nakon što je učestvovala u izazovu. Kladila se u 50 dolara da će uspjeti, pa je uprkos ljutini jela čips dok joj usta nisu poplavila. Opekotine su se povećavale i tjerale joj suze na oči pa je na kraju završila u bolnici, gdje su joj ljekovima ublažili intenzivne bolove u želucu.

Djeca su hospitalizovana i u Kaliforniji, Teksasu i Alabami, a školski okruzi u Džordžiji i Koloradu upozorili su roditelje na izazov nakon što je nekoliko učenika propustilo nastavu uslijed konzumacije čipsa.

Jedan učenik u Teksasu čak je izgubio svijest u učionici, izvijestio je KBTX.

Dr Gejlord Lopez iz Georgia Poison Control Centera upozorio je da konzumacije čipsa može uzrokovati ozbiljnu štetu.

@angela_b157 #onechipchallenge ♬ Originalton – POV’sKomentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services