Skip to main content

PRVA TRANŠA

Fon der Lajen: EK sjutra isplaćuje tri milijarde evra pomoći Ukrajini

Fon der Lajen: EK sjutra isplaćuje tri milijarde evra pomoći Ukrajini


Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen potvrdila je na svom Tviter nalogu da će EK sjutra isplatiti prve tri milijarde evra makrofinansijske pomoći Ukrajini.
Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen potvrdila je na svom Tviter nalogu da će EK sjutra isplatiti prve tri milijarde evra makrofinansijske pomoći Ukrajini.„Pomoć Ukrajini da ispuni svoje potrebe za finansiranjem kako bi se suočila sa ruskom agresijom je ključna i hitna. Komisija djeluje maksimalnom brzinom i odlučnošću, već sjutra ćemo isplatiti prvih tri milijarde evra od 18 milijardi makrofinansijske podrške dogovorene u decembru”, napisala je fon der Lajen, prenio je Tanjug.

Premijer Ukrajine Denis Šmihal na Tviteru je ranije zahvalio predsjednici EK i njenom zamjeniku Valdisu Dombrovskisu na sporazumu i dodao da finansijska podrška pomaže Ukrajini da održi makroekonomsku stabilnost tokom rata, prenosi Rojters.

EU je potpisala sporazum od 18 milijardi evra finansijske pomoći Ukrajini, koji će isplaćivati u vidu visoko povlašćenih zajmova, koji će se u 2023. godini isplaćivati u redovnim ratama, a plaćanje kamate pokriva Evropska unija.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci