Skip to main content

Lavrov: EU i NATO se udružuju za rat protiv Rusije, kao Hitler kada je počeo Drugi svjetski rat

Lavrov: EU i NATO se udružuju za rat protiv Rusije, kao Hitler kada je počeo Drugi svjetski ratLavrov: EU i NATO se udružuju za rat protiv Rusije, kao Hitler kada je počeo Drugi svjetski rat
Šef ruske diplomatije -Sergej Lavrov

“Kada je počeo Drugi svjetski rat, Hitler je pod svojim barjacima okupio značajan dio, ako ne i velik dio evropskih zemalja za rat protiv Sovjetskog Saveza. Sada se zemlje Europske unije s NATO-om okupljaju u modernu koaliciju za rat s Ruskom Federacijom”, rekao je Lavrov na konferenciji za medije koju je održao sa šefom azerbajdžanskog ministarstva spoljnih poslova.

Izjavio je da će Moskva “stvarno sagledati ponašanje Evropske unije” i pratiti prave korake koje će preduzeti Brisel, ali i Moldavija i Ukrajina nakon što im se dodijeli status kandidata za članstvo u EU.

Rekao je i da ne očekuje da će se ni u dogledno vrijeme ni dugoročno “raspršiti sadašnji rusofobni naboj Evropske unije”.

Evropske zemlje se ujedinjuju protiv Rusije, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon što im dodijeli status kandidata za članstvo u EU.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci